No 22. līdz 24. septembrim Tartu Universitātē norisināsies 2. Baltijas Ģermānistu dienas ar moto “Kustība, ceļošana, migrācija”, kurās piedalīsies pētnieki, docētāji, studējošie un citi interesenti no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Vācijas.

Otrajās Baltijas Ģermānistu dienās Ventspils Augstskolu (VeA) pārstāvēs Tulkošanas studiju fakultātes (TSF) docētāji un studenti.

Šajās dienās būs zinātniski un populārzinātniski lasījumi, norisināsies darbsemināri, studentu forums un diskusijas par migrācijas tematiku vācu valodas, literatūras un valodu apguves pētniecībā un praksē. Nozīmīga šā foruma sastāvdaļa ir arī Baltijas studējošo un docētāju kontaktu dibināšana un viedokļu apmaiņa.

2. Baltijas Ģermānistu dienās piedalīsies VeA TSF docētāja asoc. prof. Dzintra Lele-Rozentāle ar plenārreferātu “Vācu valoda kā kontaktvaloda Baltijā” un docente Egita Proveja vadīs studentu forumu. Docente Agnese Dubova līdzdarbojās konferences organizēšanā. Foruma laikā notiks 2016. gadā Vācijā izdotās grāmatas Dzintra Lele-Rozentale, Ineta Balode, Reet Bender, Manfred von Bötticher, Irmtraud Rösler “Annotierte Bibliographie zur deutschen Sprache im Baltikum” prezentācija. Ar referātiem par saviem studiju darbiem studentu forumā uzstāsies arī TSF absolvente Evija Liparte un 3. kursa studente Gita Hofmane. No TSF uz Tartu dosies vēl seši 2. un 3. kursa vācu tulku studējošie.

Otrās Baltijas Ģermānistu dienas organizē Tartu Universitātes Ģermānistikas nodaļa sadarbībā ar Latvijas Ģermānistu apvienību. Pasākuma partneri ir Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultāte, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte, Viļņas Universitātes Filoloģijas fakultātes Vācu filoloģijas katedra. Forumu finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD).

2014. gadā Ventspilī tika aizsākta Baltijas Ģermānistu dienu tradīcija, kas attīstījās kā plašāka mēroga pasākums no Latvijas Ģermānistu dienām, kuras no 2008. līdz 2013. gadam ik gadu norisinājās Ventspils Augstskolā.

Sīkāku informāciju par 2. Baltijas Ģermānistu dienām vācu valodā skatīt https://www.facebook.com/events/1186386341424995/.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: