Aizvadīto piecu gadu laikā Latvijā ir maz darīts ekonomikas sildīšanai, sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Aizvadīto piecu gadu laikā ir ļoti maz kas darīts, lai ekonomiku pa īstam sildītu. Ir izdarīts viss, lai Latvijas tautsaimniecībā kreditēšana neatdzimtu, ir izdarīts daudz, lai apstātos investīciju projekti, pagājušajos divos gados nekas nav izdarīts, lai sajustu, ka šajā sistēmā ieplūst struktūrfondi. Visas šīs lietas ir rezultējušās," teica Rimšēvičs.

Tostarp viņš piebilda, ka nebija grūti paredzēt, ka bankas līdz ar nolikto atslēgu principa ieviešanu apturēs kreditēšanu. "Vai tad bija grūti paredzēt to, ka, ja būs nolikto atslēgu princips, bankas tajā brīdī aizvērsies kā gliemežvāks un vairāk nekreditēs? Mēs pazaudējām deviņus, ja ne 12 mēnešus," sacīja Latvijas Bankas prezidents.

Tāpat viņš atzīmēja, ka situācija ekonomikā tik ātri nemainīsies, tāpēc ir jābūt ļoti enerģiskiem un spējīgiem šo situāciju pārvaldīt, nevis sēdēt rokas klēpī salikušiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    norge 14.09.2016, 15:53:32

    rodas jautajums ko ir darijusas koalicija sastavosas partijas un to ministri ?

  • 0
    Latvija pāri visām! 14.09.2016, 18:47:00

    Sildīt ekonomiku nevar, jo tas nav saskaņā ar Briseles direktīvām.
    Vācu skolas banķieri, kas kontrolē ES ekonomiku, iestājas par taupību un jostu savilkšanu.
    Redz, ES Dienvidu valstu vadītāji pulcējas lai pret to protestētu, bet letinu premjers pazemīgi brauc uz Berlīni pie Angeles uz kafijas galdu.
    Praktiski tas nozīmē, ka valste kā bija sdos tā būs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: