Kolektīva jaunā un arī Ventspilī sagaidāmā koncertprogramma klausītājus aicina doties vilinošā ceļojumā uz gadiem, kad kungi prata eleganti apģērbties, kad dāmām piederēja nevis viena, bet divas vai vairākas vakarkleitas, un uz gadiem, kad Brāļu Laivinieku dziesmas “Bellaccord" platēm līdzi dziedāja visa Latvija.

Koncertā skanēs divdesmito un trīsdesmito gadu izcilākā populārā mūzika nevainojamā akustiskā izpildījumā - valdzinoši valši, rotaļīgi fokstroti un kaismīgi tango, kuru starplaikos klausītājus izklaidēs humoristiski pastāsti un atjautīgi konferansjē pieteikumi.

“Bellaccord Tanzorchester” muzicē vakara vadītājs, dziedātājs, dejotājs un koneransjē Emīls Kivlenieks, vijolniece Darja Smirnova, pianists Toms Ostrovskis, kontrabasiste Ginta Garūta, dziesmu instrumentāciju autors un situaminstrumentu pārvaldītājs Emīls Zilberts un ansambļa mākslinieciskais vadītājs, klarnetists Egīls Šēfers.

Emīls Kivlenieks savā daudzpusībā ir ideāli piemērots sadarbībai ar “Bellaccord Tanzorchester”. Te viņš dzen jokus un flirtē ar dāmām, gluži kā viņa atveidotais tēls seriālā “Ugunsgrēks”, te viņš galanti dejo ar savu skatuves partneri, te iejūtas kādā no mūsu īpašo koncertizrāžu tēlu lomām. Bet visam pāri tomēr ir viņa akadēmiski skolotā, nu jau neskaitāmu operešu klausītāju iemīļotā liriskā tenora balss, kas tik brīnišķīgi iederas retro mūzikas žanrā. Šajā uzvedumā Emīla skatuves partnere būs elegantā un daiļā dejotāja Līga Kavace.

Orķestra ritma uzturētājs un arī brīnišķīgo dziesmu aranžējumu autors ir Emīls Zilberts. Emīls ir vīrs ar daudzām cepurēm – Valmieras teātra muzikālās daļas vadītājs, komponists, aranžētājs, arī grupas “Autobuss debesīs” sitaminstrumentālists.

Brīnumdaiļās dāmas - vijolniece Darja Smirnova un kontrabasa virtuoze Ginta Garūta no “Bellaccord” orķestra brīvajā laikā ar savu šarmanto spēli apbur Nacionālā Simfoniskā orķestra un Nacionālās Operas koncertu un izrāžu apmeklētājus. Ginta savas darba dienas aizvada operas orķestra sastāvā, savukārt Darju nevar nepamanīt Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupā.

Pie klavierēm – vienmēr ieturētais un šarmantais Toms Ostrovskis. Viņš savas ikdienas gaitas pavada Mūzikas akadēmijā, apmācot jaunos pianistus, lasot lekcijas un pildot dažādus administratīvus pienākumus. Docenta amats jau nopelnīts, līdz profesoram, cerams, nav vairs tālu.

Kamerizrādes idejas autors, vadītājs un visa kopā salicējs ir klarnetists Egīls Šēfers. Izsmalcinātais mūziķis lielu daļu savu koncertu spēlē ar dāņu kolēģiem Skandināvijā, Vācijā, austrumu zemēs, taču viņa sniegums klasiskās mūzikas koncertos ticis novērtēts arī Latvijā - ar Lielo Mūzikas balvu, augstāko valsts apbalvojumu mūzikā.

Koncerts notiks 8. oktobrī plkst. 19:00 teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: