Ventspils Augstskolas (VeA) rektora vietas izpildītājs Kārlis Krēsliņš parakstīja sadarbības līgumu ar Talsu Valsts ģimnāziju un Talsu novada izglītības pārvaldi. Līgums paredz ikgadējās Jauno elektroniķu skolas organizēšanu.

Jau divus gadus VeA maģistra studiju programmas “Elektronika” students Gints Dreifogels vada elektronikas nodarbības Talsu jauniešiem, pulcējot arvien jaunus dalībniekus. Balstoties uz veiksmīgo sadarbību, visas trīs puses noslēdza sadarbības līgumu, ar mērķi organizēt Jauno elektroniķu skolu Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga novada skolēniem, sākot ar šā gada 1. septembri. Līgums paredz, ka VeA Jauno elektroniķu skolai izstrādā un īsteno 7 teorētiskās un praktiskās nodarbības, vismaz 3 no tām organizējot VeA laboratorijās. Jauno elektroniķu skolas noslēgumā audzēkņi izstrādās noslēguma darbu, par kuru saņems apliecību.

VeA rektora vietas izpildītājs Kārlis Krēsliņš atzina, ka augstskola ir atvērta šādai sadarbībai ar vidusskolām un priecājas par līdz šim veiksmīgi aizvadītajām elektronikas nodarbībām Talsu jauniešiem, kā arī atzīmēja vairākus nākotnes sadarbības virzienus. Talsu Valsts ģimnāzijas direktors Gundars Sebris uzsvēra, ka ģimnāzijai ir svarīga šāda sadarbība ar augstskolām, lai skolēniem parādītu, ka ceļš nebeidzas ar ģimnāzijas absolvēšanu, bet ka ir iespējams turpināt izglītošanos augstākās izglītības iestādēs. VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Māris Ēlerts ar Talsu Valsts ģimnāzijas pārstāvjiem pārrunāja nākotnes sadarbības virzienus informācijas tehnoloģiju un elektronikas jomās, piemēram, piedāvājot skolēniem aizraujošas nodarbības un konkursus elektronikā, kā arī zinātniski pētniecisko darbu izstrādi.

Sadarbības līgumi ar izglītības iestādēm sniedz iespēju palielināt Ventspils Augstskolas konkurētspēju, zinātnes un pētniecības attīstību, kā arī ieinteresē skolēnus izvēlēties studijas Ventspils Augstskolā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: