Ventspilī darba vizītē ieradās Latvijas Republikas veselības ministre Anda Čakša. Vizītes sākumā A. Čakša apmeklēja Pašvaldības SIA „Ventspils poliklīniku”, kur ministre iepazinās ar ģimenes ārstu prakses vietām un ārstiem speciālistiem, kuri nodrošina primāro veselības aprūpi Ventspils iedzīvotājiem.

Apmeklējot SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” Ventspils slimnīcu, kur ministre iepazinās ar slimnīcas infrastruktūru un darbību, kā arī tikās ar Ventspils pilsētas domes, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīca” vadības, slimnīcas nodaļu vadītāju un Pašvaldības SIA “Ventspils poliklīnika” vadību.

Vizītes laikā ar diagnostikas nodaļas darbu iepazīstināja Dr. V. Odincovs, ar endoskopijas kabineta darbu Dr. Ģ. Štekerhofs, ar hemodialīzes nodaļas darbu Dr. L. Mičule, ar bērnu nodaļas darbu Dr. T. Cinīte, ar dzemdību nodaļas darbu Dr. K. Baconova un Dr. S.Blumberga. Ar ķirurģijas nodaļas un operāciju bloka darbu ministri iepazīstināja Dr. Ē. Čēms un operāciju bloka virsmāsa S. Zvirgzdiņa, ar neiroloģijas nodaļas darbu Dr. I. Utrāne, ar rehabilitācijas nodaļas darbu Dr. A. Kukaine un rezidente U. Bambīte. Bet ar reanimācijas nodaļas darbu ministri iepazīstināja Saeimas priekšsēdētāja biedrs un Ventspils slimnīcas anesteziologs –reanimatologs G. Daudze.

Dienas kārtībā tika apspriesti tādi jautājumi kā slimnīcas sniegtie diagnostiskie un ārstnieciskie pakalpojumi, ārstēšanas kvalitātes vadība un slimnīcas reģionālā nozīmība. Ventspils slimnīca ir reģionālais centrs tādos medicīniskās palīdzības veidos kā: diagnostika; neiroloģija; traumatoloģija un ortopēdija; infekciju slimības; ausu, kakla un degunu slimības; acu slimības; nieru aizstājterapija; ginekoloģija, kā arī ķirurģija – augstas sarežģītības laproskopiskās operācijās. Tāpat tika apspriesti jautājumi par slimnīcas infrastruktūras attīstību un iecerēm.

Ministre A. Čakša viesojusies jau vairākās reģionālās un universitātes slimnīcās, un pievērsusi uzmanību tam, kāda ir attieksme pret pacientu, kā tiek orientēta medicīna pacientam un kādi ir slimnīcas kvalitātes radītāji, proti, cik ātri pacients atlabst slimnīcā un cik ātri saņem nepieciešamos izmeklējumu. Ministre atzina, ka vizīte SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” Ventspils slimnīcā bijusi vērtīga, jo izdevies pārliecināties par to, cik produktīvi tiek organizēts darbs Ventspils slimnīcā. Ministri priecē, ka slimnīcai piešķirtais finansējums ticis ieguldīts cilvēkresursos un tehnoloģijās, kas būtiski palīdz pacientiem. Ministre augsti vērtē slimnīcas, kurās tiek domāts par pacientiem un pozitīvi vērtēja arī to, ka Ventspils slimnīcai skaidra nākotnes vīzija, kuru tā pakāpeniski cenšas realizēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: