Uzvarot visās turnīra spēlēs un finālā ar rezultātu 66:61 pārspējot Lietuvas komandu «Vilnius», par Eiropas Alternatīvās basketbola līgas (EABL) turnīra uzvarētāju kļuvusi komanda «Anzāģe/Ventspils».

Turnīra pirmajā spēlē Latviju pārstāvošā komanda «Anzāģe/Ventspils» ar 12 punktu pārsvaru (65:53) pieveica Lietuvas komandu «Vilnius». Lietuvas komandas «Kaunas» un Polijas komandas «BasketLiga.pl» savstarpējā mačā ar rezultātu 80:72 pārāki izrādījās lietuvieši. Savukārt «Vilnius» un «BasketLiga.pl» savstarpējā spēle beidzās ar rezultātu 74:59 lietuviešu labā. Turnīra pirmo dienu noslēdza spēle starp komandām «Anzāģe/Ventspils» un «Kaunas» - ar rezultātu 60:49 pārāka atkal bija Ventspils komanda.

Turnīra otrā diena iesākās ar «Anzāģe/Ventspils» un «BasketLiga.pl» maču, tajā ar rezultātu 80:75 pārāki bija ventspilnieki, bet «Vilnius» un «Kaunas» spēle noslēdzās ar 70:61. Turnīrs turpinājās ar pusfināla maču starp «Kaunas» un «BasketLiga.pl». Turnīra trešo vietu ar viena punkta pārsvaru (77:76) ieguva «Kaunas». Bet finālā ar piecu punktu pārsvaru (66:61) pārāki pār «Vilnius» izrādījās ventspilnieki. Komandas pārstāvis Agris Bileskalns akcentēja, ka šoreiz pirmo reizi izdevies gūt uzvaras visās turnīra spēlēs, turklāt uzvarēt arī abas lietuviešu komandas. Ierasti lietuvieši finālā tomēr izrādījušies pārāki. Īpaši nozīmīgi tas komandai esot tāpēc, ka šoreiz spēles notika Ventspils skatītāju priekšā. Komandas pārstāvis atzina, ka finālspēle esot bijusi gana sarežģīta. Spēles sākumā lietuvieši bijuši vadībā ar rezultātu 20:8, tomēr vēlāk pieļāvuši daudz kļūdu, tādēļ izdevies līdzsvarot maču. Tā beigās ventspilniekiem izdevies iegūt pārsvaru un to noturēt līdz spēles beigām.

«Anzāģe/Ventspils» komandā spēlēja Roberts Teteris (komandas kapteinis), Jurģis Ozols, Matīss Gredzens, Agris Bileskalns, Viesturs Kohs, Verners Kohs, Toms Ozols, Kārlis Libkovskis, Elvis Čoders, Krists Felš-Milbergs, Jānis Zemels, Miks Leitāns un Ģirts Sormulis. Treneris – Oskars Pīpiķis. Par turnīra labāko spēlētāju atzīts komandas «Anzāģe/Ventspils» spēlētājs Viesturs Kohs. Savukārt ventspilnieku pārstāvis Verners Kohs uzvarējis veiklības un ātruma, kā arī trīspunktu metienu konkursā. Komanda saka paldies atbalstītājiem SIA «Anzāģe», Ventspils pilsētai, SIA «Olimpiskais centrs «Ventspils»», SIA «TG Construction» un AS «Baltijas Tranzīta Serviss», kā arī skatītājiem.

Jau ziņots, ka EABL turnīrs pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Olimpiskā centra «Ventspils» Basketbola hallē un tajā kopumā piedalījās četras komandas. Latviju pārstāvēja šī turnīra rīkotāja – komanda «Anzāģe/Ventspils». Izcīnot uzvaru Latvijas Basketbola alternatīvajā līgā, komanda pirms gada saņēma uzaicinājumu startēt EABL turnīrā Lietuvā, kur tika izcīnīta trešā vieta. Vēlāk startēts arī turnīros citās valstīs, tostarp Polijā iegūta otrā vieta, bet Dānijā – ceturtā. EABL ir prestižs amatieru basketbola turnīrs, ko organizē Lietuva, sadarbojoties ar Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA). Turnīrā var piedalīties tikai katras valsts Alternatīvās basketbola līgas uzvarētāji.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    es 08.06.2016, 14:01:43

    ''Turnīrā var piedalīties tikai katras valsts Alternatīvās basketbola līgas uzvarētāji.''

    No kā (vai kādā veidā) tās līgas ir alternatīvās?

  • -2
    norge 08.06.2016, 21:23:10

    uz krekliniem rakstits Anzāģe Latvija !!! nevis ventspils

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: