Aizvadītajā svētdienā Kandavā norisinājās šīs sezonas„Superkauss” 2. posms. Šoreiz uz starta Rodeo komanda stājās gandrīz pilnā sastāvā, iztiekot vienīgi bez Prīta Ratsepa, kurš nedēļas nogalē ņēma dalību Pasaules čempionāta posmā Francijā un kuru veiksmīgi šajās sacensībās aizvietoja Gerts Krestinovs. Pēc ilgāka pārtraukuma traumu un slimību dēļ trasē atgriezās arī Dāvis Līvs un Kristers Drevinskis.

Jau „Superkauss” 1. posmā Valmierā Toms Babris sevi pieteica kā nopietnu pretendentu cīņā uz šī gada Jauniešu klases čempiona titulu. Arī šajā posmā vienas no skatāmākajām cīņām trasē norisinājās tieši starp šīs klases pārstāvjiem. Pirmajos divos braucienos Tomam ne visai veiksmīgs starts,kritieni un nācās braucienus uzsākt praktiski no beigām, bet viss tika labots 3. braucienā, kad 5 apļos Tomam izdevās gan starts ,gan labi apdzīšanas manevri , Babris spēja „aizkapāt „līdz 1.vietai un noturēt līdera pozīciju, tuvāko konkurentu apsteidzot par vairāk kā 3 sekundēm. Braucienos izcīnītas 4., 6. un 1. vieta, kas dienas kopvērtējumā Tomu ierindoja uz goda pjedestāla 3. pakāpiena.

Viskuplākais dalībnieku skaits šajā posmā bija MX PRO klasē, kad uz starta varēja redzēt ātrākos Baltijas pilotus. Pēc 7 nedēļu pārtraukuma trasē atgriezās Dāvis Līvs, kuram braucienos sanāca teicami starti, tomēr, ņemot vērā, ka trauma pilnībā nav izārstēta un nebija iespējami braukšanas treniņi, braucienos tika sasniegts 12., 10. un 8. rezultāts, kas dienas summā deva 9. pozīciju.

Atgūstoties no slimības ,kas bija liegusi aizvadīt pilnvērtīgus treniņus uz motocikla ,Kandavas tehniski sarežģītajā un ātrajā trasē viegli negāja arī Kristeram Drevinskim. Kristeram Pro klases braucienos startējot ar mazjaudīgāko MX2 klases motociklu labākais rezultāts 10. vieta un dienas kopsummā 12. Pozīcija.

Gaidīto sniegumu šoreiz parādīja igauņu leģionāri Erki Kahro un Gerts Krestinovs.Erki lieliskais sniegums trasē parādīja cik liels darbs ir ieguldīts ziemas treniņu procesā - 2. brauciena sākumā Erki atradās pat līdera pozīcijā, taču, igauņu „ekspresis” – Tanels Leoks šoreiz izrādījās ātrāks. Erki braucienos 6., 2. un 3. vieta, kas dienas beigās rezultējās ar 3. vietu. Stabili braucieni arī Gertam, uzrādot 4., 5. un 5. rezultātu braucienos, kas dienas vērtējumā viņu ierindoja 4. pozīcijā.

Pilnai laimei šoreiz pietrūka pavisam nedaudz – 1 punkts. Tieši tik maz pietrūka, lai komandu vērtējumā ierindotos 1. pozīcijā, arī šajā posmā piekāpjoties „MX Ādaži” komandai. Šobrīd „Superkauss” komandu vērtējumā no 1. pozīcijas atpaliekam vien par 9 punktiem. Trešajā vietā ierindojās Rīgas komanda „ MX Moduls”

 Nākošās sacensības- Lietuvas atklātais čempionāts 12. Jūnijā Plunģē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: