Ventspils 2. pamatskolai ir liela pieredze, piedaloties dažādos starptautiskos projektos. Pašlaik noslēgumam tuvojas Eiropas Savienības Erasmus+ programmas pamatdarbības stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekts „Eiropa paradīzes dārzā”. Ventspils 2. pamatskolas sadarbības partneri bija pedagogi, skolēni un vecāki no Polijas, Austrijas, Rumānijas, Ungārijas, Portugāles, Spānijas, Grieķijas, Itālijas.

Lai atskaitītos par paveikto un mudinātu skolēnus būt aktīviem Eiropas Savienības pilsoņiem, 9. maijā, kas ir arī Eiropas diena, Ventspils 2. pamatskolā notika pasākumi, lai popularizētu projekta produktus un pārbaudītu skolēnu zināšanas par Eiropas Savienību. Skolēniem bija iespēja noklausīties projekta koordinatores Ilzes Grinfogeles stāstīto par paveikto projektā, kā arī iepazīties ar to skolēnu pieredzi, kuri devās apmaiņas braucienos.

Projekta „Eiropa paradīzes dārzā” mērķi ir veidot skolēnus par atbildīgiem Eiropas pilsoņiem, iepazīt Eiropas dabas skaistākas vietas, veikt skolēnu apmaiņu, pilnveidot mācību metodes, iekļaujot “zaļo domāšanu”, izstrādāt stundu plānus, pilnveidot valodas zināšanas, uzlabot interneta tehnoloģiju prasmes, kā arī mazināt stereotipus un aizspriedumus par dažādām valstīm un tautām.

Projekta ietvaros darba sanāksmes divu gadu laikā notika Ventspilī (Ventspils 2. pamatskolā), Polijas pilsētā Elblagā, Portugāles pilsētā Terra Nova, Itālijas pilsētā Rutigliano, Austrijas pilsētā Gmunden, savukārt jūnija sākumā skolas komanda dosies uz Spāniju, kur darba sanāksme notiks Etxarri Aranatz.

Ventspils 2. pamatskolas pedagogi un skolēni ir gandarīti par projektā paveikto un iegūtās idejas, un praktiskos produktus izmantos turpmākajā darbā.

Šajā pašā dienā skolā akcijas „EU BACH TO SHOOL” ietvaros skolā viesojās arī Rita Nikolajeva, kura ir štata konferences tulks Eiropas Komisijas un ES Padomes kopīgajā tulku dienestā Briselē, Beļģijā. Viņa ir ventspilniece un beigusi Ventspils 2. vidusskolu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: