Piedzīvojumu parkā vasaras sezonu kopš 16. maija uzsācis veikparks, kas atrodas pie kalna Lemberga hūte dienvidu nogāzes.

Veikparks nodrošina veikbordu izmantojot kabeļu sistēmu – lineāru 165m gara trošu sistēmu, kura ir nostiprināta 8 metrus virs ūdens. Veikparkā izvietotas trīs peldošas konstrukcijas – divi kikeri un 12 metrus garš iesācēju slaids, lai veikbordisti varētu mācīties un izpildīt interesantākus un dinamiskākus trikus.

Kabeļu veikbords ir ūdens sporta veids, kas izpaužas kā braukšana pa ūdens virsmu ar tam speciāli paredzētu dēli. Braukšana notiek turoties pie virves, kas piestiprināta gaisvadu kabeļa trosei. Veikborda, kā sporta veida būtība ir, slīdot pa ūdens virsmu, izpildīt dažādas kustības, akrobātiskus trikus lēcienā, kā arī pārvarēt ūdenī izvietotos slaidus, tramplīnus un citas konstrukcijas. Lai nodarbotos ar veikbordu, nepieciešams arī speciāls aprīkojums - hidrotērps, dēlis, ķivere un veste. Ikdienā apmeklētāji var izmantot savu inventāru vai arī iznomāt to uz vietas.

Vasaras sezonas laikā veikparkā plānoti pasākumi un apmācības, kā arī dažādas atlaižu akcijas. Lielākais pasākums šajā sezonā, kas norisināsies arī veikparkā, būs Ghetto games festivāls. Plānotie festivāla norises datumi ir 29. - 31.jūlijs.

Veikošana ir gan aizraujoša vasaras izklaide, gan arī ievērojami pilnveido cilvēka koordinācijas spējas, spēku un vispārējo fiziskās sagatavotības līmeni, īpaši attīstot ķermeņa dziļo muskulatūru, kam ir būtiska loma stājas un locītavu stabilitātes nodrošināšanā. Šajā sporta veidā nav dzimuma ierobežojumi, kā arī veikotāju vecuma amplitūda ir ļoti plaša – sākot ar bērniem sākumskolas vecumā līdz pieaugušajiem pensijas vecumā.

Veikošanas grūtības pakāpes un mērķi ir dažādi:

- Ātri un viegli apgūstams pamata līmenis – braukšana pa ūdens virsmu ir fiziski aktīvs, patīkams un atveldzinošs brīvā laika pavadīšanas veids. Pirmās apgūstāmās prasmes ir piecelšanās stāvus uz slīdoša dēļa, turoties pie virves, un apgriešanās veikborda trases galapunktos. Vienkāršu slīdēšanu pa ūdens virsmu ir iespējams papildināt ar dažādiem viegli apgūstamiem trikiem, neiesaistot veikborda trasē esošās figūras;

- Veikošana, iesaistot veikborda trasē esošās figūras – triku apguve iesaistot figūras, galvenokārt, saistītas ar ekstrēmu un adrenalīna sajūtu ieguvi.

- Veikošana kā profesionāls sporta veids – veikošanas nodarbības tiek organizēti plānotas kā treniņa process, lai attīstītu prasmes ar mērķi piedalīties sacensībās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: