No 13. līdz 22. jūlijam Ventspils 1. ģimnāzijā norisināsies izglītības programmas Iespējamā misija dienas nometne – Vasaras skola „Grandiozā ekspedīcija”, kurā 5.-8. klašu skolēni interesantās nodarbībās pilnveidos, attīstīs un nostiprinās patstāvīgās mācīšanās prasmes.

Šāda nometne Ventspilī ar Ventspils domes atbalstu tiek rīkota jau trešo gadu.

Skolēnus dalībai Vasaras skolā var pieteikt skolotāji (ar vecāku piekrišanu) vai vecāki, aizpildot elektronisku pieteikumu ŠEIT vai lietojot saiti ej.uz/pieteikums2016.

Katru dienu bērni nometnē no rītiem un dienas noslēgumā nelielās grupās kopā ar savu nometnes audzinātāju pārrunās un izvērtēs mācību nodarbībās apgūto.

Dienas laikā gan klasēs, gan brīvā dabā notiks mācību nodarbības - lasītprasmes un teksta analīzes prasmju pilnveidošanai humanitārajos priekšmetos tiks piedāvāta nodarbība „EKSPEDĪCIJA”, kurā skolēni pētīs kādu sev tuvu un interesējošu tēmu. Nodarbību ietvaros skolēnu ievāks, apkopos, strukturēs un analizēs informāciju, kā arī paši novērtēs savu un citu sniegumu, lai to uzlabotu.

Pētniecisko prasmju pilnveidošanai dabaszinātņu priekšmetos notiks nodarbība „IZLŪKOŠANA”, kurā skolēni vingrināsies risināt pētnieciskas problēmas, plānos eksperimentus, veiks novērojumus, aprakstīs, analizēs un salīdzinās rezultātus. Nodarbību ietvaros skolēni veidos modeļus un darbosies praktiski.

Komunikācijas prasmju pilnveidošanai angļu valodā notiks nodarbību „CONVERSATIONS”, kurā skolēni trenēs prasmes sarunāties, stāstīt stāstus, veidot strukturētu runu. Šīs prasmes uzlabot palīdzēs nodarbībās izmantotās spēles, iejušanās dažādās lomās, uzdevumi, kuros jāsadarbojas ar citiem un jāprot novērtēt pašam savas spējas.

Matemātisko prasmju pilnveidošanai, nostiprināšanai un pielietošanai tiks piedāvāta nodarbību „SKAITĻOTAVA”, kurā skolēni apgūs prasmes, lai saprastu un sakārtotu skaitlisku, kvantitatīvu informāciju un par to izdarītu noderīgus secinājumus. Nodarbību ietvaros skolēni darbosies ar skaitļiem saistošā, praktiskā veidā - iepazīs sava ķermeņa uzbūvi, mājas labiekārtošanas procesu vai biznesa pasauli.

Savukārt pēcpusdienās plānotas interešu izglītības nodarbības, kurās bērniem būs iespēja radošā un aktīvā veidā apgūt praktiskas iemaņas, izprotot kā vislabāk realizēt un pilnveidot savas prasmes, kā sadarboties grupās ar citādāk domājošiem un radīt vidi, kur katrs cilvēks tiek uzklausīts un respektēts.

Vasaras skolas laikā vienu dienu būs pārgājiens, kurā skolēniem būs jāizmanto nometnē apgūtās zināšanas un prasmes, lai sadarbotos ar saviem grupas biedriem un kopīgiem spēkiem pievarētu dažādus šķēršļus un uzdevumus.

Nepieciešamās zināšanas un prasmes bērni apgūs Iespējamās misijas skolotāju vadībā, izmantojot radošas un interaktīvas mācību metodes. Mācību darbs norisināsies nelielās 10 -15 skolēnu mācību grupās.

Iespējamā misija ir izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki. Programmas veidotāji un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā katru gadu piesaista, atlasa un sagatavo darbam skolā zinošus un mērķtiecīgus augstskolu absolventus. Iespējamā misija ir sabiedriska labuma organizācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: