Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) atbalstīja AS Sadales tīkls priekšlikumu par elektroenerģijas sadales tarifa līdzsvarošanu, tādēļ daļai patērētāju elektrības rēķini samazināsies, bet daļai pieaugs.

Jaunais tarifs stāsies spēkā 1. augustā. Līdzsvarotie sadales tarifi lielākajai daļai mājsaimniecību samazinās elektroenerģijas piegādes maksu par 22%, vienlaikus ieviešot fiksētu maksu par pieslēguma nodrošināšanu neatkarīgi no elektroenerģijas patēriņa apjoma. Sadales tarifos ir ietvertas elektroenerģijas piegādes izmaksas, un turpmāk visiem iedzīvotajiem līdzšinējā pakalpojuma cena par elektroenerģijas sadali veidosies no divām daļām – nelielas fiksētas ikmēneša maksas par pieslēguma nodrošināšanu un samazinātas cenas par elektroenerģijas piegādi atbilstoši patērētajām kilovatstundām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Anita 09.05.2016, 14:59:41

    Visu laiku kaut ko maina ,bet jāmaksā arvien vairāk ,lai gan patēriņš nemainās, liek tikai klāt visādas komponentes , tagad vēl abonēšanas maksa arī .Vai tiešām ir tik grūti noteikt precīzu maksu par kwh un katram būs skaidrs cik jāmaksā par patērēto, bet tad jau laikam nevarēs neko sashēmot , un nesanāks peļņa uz nabaga strādājošā cilvēka rēķina.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: