5. un 6. aprīlī Ventspilī pieredzes apmaiņas vizītē ieradās 22 Cēsu skolu vadību pārstāvji, lai iepazītos ar Ventspils skolu pieeju skolotāju sadarbības, stundu vērošanas un profesionālās pilnveides organizēšanu skolās, Metodiskā dienesta darbu pilsētā.

5. aprīlī Cēsu skolu vadītāji apmeklēja Ventspils Tehnikumu, Ventspils Jaunrades namā tikās ar Ventspils Izglītības pārvaldes darbiniekiem, skolu direktoriem un metodiskā dienesta konsultantiem. Viesi prezentācijā uzzināja par Ventspils skolu tīklu, pašvaldības atbalstītām rīcības programmām izglītībā, par jaunām aktivitātēm izglītībā - Metodiskā dienesta izveidi un konsultantu darbu, Edurio aptauju par mācību stundām ieviešanu skolās. Pēc sarunām par izglītību, Cēsu skolu vadītāji apmeklēja Ventspils Jaunrades nama planetāriju, savukārt Ventspils Digitālajā centrā iepazinās ar piedāvājumu skolēniem, skolotājiem un pilsētas iedzīvotājiem.

6. aprīlī skolu komandas viesojās dažādās skolās, kur katra skola piedāvāja savu programmu - stundu vērošanu, sarunu ar skolotājiem un skolas vadību.

Noslēgumā Pārventas bibliotēkā viesi dalījās iespaidos un secinājumos. Cēsu Izglītības pārvaldes vadītāja Lolita Kokina atzina, ka divas dienas Ventspils skolās ir bijušas ļoti vērtīgas un interesantas visiem. „Priecājos, ka Izglītības pārvalde piekrita mūs uzņemt un ļaut paskatīties, kā strādā Ventspils skolās. Pozitīvi, ka mēs domājam vienādi, bet jāatzīst, ka Ventspils skolas skolotāju sadarbības, stundu vērošanas un savstarpējās mācīšanās jomā ir daudz tālāk nekā mēs,” tā Lolita Kokina. Arī pārējie vizītes dalībnieki slavēja pedagogu darbu skolās, datorikas stundas, konsultantu darbu, pedagogu saliedētību. Ar Ventspils skolu mācībspēkiem izrunāti visi interesējošie jautājumi un iegūtas ierosmes turpmākajam darbam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: