Līdz ar februāra pēdējo dienu pirmsskolas izglītības iestādē “Rūķītis” noslēdzies pedagogu, izglītojamo pētījums par latviešu tautasdziesmām un to daudzpusīgo piemērošanu dažādām dzīves situācijām.

Tika atrastas un sagrupētas tautasdziesmas par tēmām: ucināšanas dziesmas, attieksme pret lietām un dzīvniekiem, tautasdziesmas skaņu izrunas vingrināšanai, bērnu darbs, palīdzība pieaugušajiem, smīdināšanas tautasdziesmas, uzmanība un iejūtība pret vienaudžiem, estētiskās izpratnes veidošana, mīlestība un cieņa pret māti, darba tikums un tā nozīme, saudzīga attieksme pret dabu un dabas skaistums, dabas skaistums, draudzība, negatīva rakstura īpašības, mīlestība un cieņa pret veciem cilvēkiem.

Vecākās grupas (7. grupas izglītojamie) kopā ar skolotāju Santu Ludeviku 24. februārī apmeklēja Amatu māju, lai kopā ar Martu Tjarvi uzzinātu par podnieka amatu, kļūtu par podnieka mazajiem palīgiem, bet jau 25. februārī Ināras Sālavas vadītā folkloras grupa “Rotaļnieks” iesaistīja 7. grupas bērnus interesantās, nepazīstamās tautas rotaļās.

26. februārī vidējā vecuma bērni (10. un 11. grupas bērni) kopā ar pasaku tēliem Sprīdīti un velnu iepazina, vērtēja un secināja, kas ir labie darbi. Pasākumu sagatavoja mūzikas skolotāja Alise Norkus, grupu skolotājas Inita Frīzendorfa, Gunta Bože un sporta skolotāja Alīna Brakovska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: