Otrdien, 19. janvārī, tika noskaidrots, kurš Ventspils Augstskolas (VeA) students saņems Andra Klausa stipendiju 2015./2016. mācību gadā. Komisija, kuras sastāvā bija augstskolas rektore G. Rēvalde, mecenāts M. Lauva un VeA Studentu padomes priekšsēdētāja D. Ošeniece nolēma to piešķirt ceturtā kursa Ekonomikas un pārvaldības fakultātes studentei Elīnai Stūrei.

No visiem kandidātiem kā labākie šogad tika atzīti Elīna Stūre un Krišjānis Polāns, kurus komisija aicināja uz tikšanos, lai klātienē izjautātu jauniešus un viņi varētu pastāstīt par savu ieguldījumu, paveiktajiem un iecerētajiem darbiem, kā arī saviem nākotnes plāniem. Abi pretendenti ir veikuši lielu ieguldījumu, darbojoties un iesaistoties dažādās aktivitātēs augstskolā un ārpus tās. Abiem bija lieliski pieteikumi un abi sevi lieliski pierādīja intervijās, tādēļ tika pieņemts lēmums vienam piešķirt A. Klausa stipendiju pilnā apmērā (1500 EUR gadā) un otram pasniegt veicināšanas stipeniju viena mēneša apmērā (150 EUR).

 

Kā labākā šogad tika atzīta Elīna Stūre, kura sevi pārliecinoši pierādīja intervijā. Elīna pretendēja stipendijas saņemšanai jau iepriekšējā gadā, bet to nesaņēma. Stipendijas nesaņemšana nebija studenti sarūgtinājusi, bet ļāvusi daudz ko apdomāt un saprast, ka jādarbojas vēl aktīvāk un tas vainagojies rezultātā – iegūta stipendija un vēl lielāka pārliecība saviem spēkiem.

 

Arī otrās vietas ieguvējs Krišjānis atzīst, ka stipendijas neiegūšana nemazinās vēlmi darboties, bet tieši otrādi – vēl vairāk iesaistīties pašam un aicināt citus būt aktīvākiem. Arī komisija novērtēja Krišjāņa ieguldījumu un lēma par vēl vienas - veicināšanas stipendijas izveidi 150 EUR apmērā, kuru saņems Krišjānis.

 

Stipendijas mecenāts M. Lauva atzīst, ka ir gandarīts par to, ka ar stipendijas palīdzību tiek motivēti studenti un redzot Elīnas degsmi gada laikā, atzīst, ka zaudējums īstermiņā ir bijis liels ieguvums Elīnai ilgtermiņā.

 

Arī augstskolas rektore G. Rēvalde aicina jauniešus nebaidīties, nākt klajā ar savām iniciatīvām un iesaistīties augstskolas studiju procesa pilnveidošanā un studentu sabiedriskās dzīves uzlabošanā, jo visu var izšķirt paši studenti, ir tikai jāuzdrīkstas.

 

Andra Klausa stipendija izveidota 2014. gadā pēc mecenāta, Ventspils Augstskolas absolventa, šobrīd veiksmīga uzņēmēja Mārtiņa Lauvas iniciatīvas. Stipendijas mērķis ir veicināt Ventspils Augstskolas studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – akadēmiskajā darbībā, pētniecībā un sabiedriskajā darbā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: