Latvija patlaban ir piekritusi konkrēta bēgļu skaita uzņemšanai un neatbalsta jaunu bēgļu uzņemšanu, tomēr nākotnē situācija nav prognozējama, šodien žurnālistiem izteicās demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Patlaban citās Eiropas valstīs ir vērojama neapmierinātība iedzīvotāju un politiķu vidū, atzina Straujuma un skaidroja, ka ir redzama vēlme valstīm, kurās ir liels bēgļu pieplūdums, panākt bēgļu sadali starp Eiropas valstīm.

"To mēs neatbalstām, bet ir grūti pateikt, kas būs pēc gada vai kas būs pēc pusgada," teica valdības vadītāja. Viņa gan neticot, ka šogad Latviju sagaidīs tāds pats bēgļu pieplūdums, kādu piedzīvojusi Vācija vai Zviedrija.

Komentējot šodien valdībā atbalstītās izmaiņas likumā, kas paredz atļaut izmantot valsts materiālās rezerves patvēruma meklētāju masveida ierašanās gadījumā veicamo pasākumu izpildei, Straujuma uzsvēra, ka neredz nepieciešamību patlaban "vienkārši uzturēt krājumus". "Ja būs nepieciešamība, vienmēr var atrast līdzekļus," uzsvēra premjerministre.

Iekšlietu ministrija arī konstatējusi, ka valsts materiālo rezervju nomenklatūrā šobrīd nav paredzami resursi, kurus nav iespējams ilgstoši uzglabāt un kuru iegāde jāveic tad, kad tie būs nepieciešami, piemēram, higiēnas preces un pārtikas produkti. Tāpat konstatēts, ka materiālajās rezervēs nav paredzami ilgstoši uzglabājami un arī citās krīzes situācijās izmantojami papildu resursi, piemēram, apsildāmās teltis - pašlaik pieejamas 17 šādas teltis, kurās var izvietot 340 personas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: