5. jūnijā Ventspils Augstskolā rektore Gita Rēvalde un Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks parakstīja sadarbības līgumu. Dokuments būs spēkā līdz 2020. gada 1. jūnijam.

Ventspils novada pašvaldība un Ventspils Augstskola vienojas sadarboties pētnieciskajā darbībā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, sekmēt izglītības un zinātnes atziņu izmantošanu pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs un tās administratīvajā teritorijā esošo uzņēmumu attīstībā, kā arī veicināt savstarpējo dialogu un zinātniski pētnieciskās darbības rezultātu komercializāciju. Līgumu abas puses realizē bez finansiālām saistībām.

 

Augstskola apņemas piedalīties Ventspils novada izglītības iestāžu un uzņēmumu problēmu izpētē un ieteikumu izstrādāšanā un pašvaldības informēšanā par komercializācijas piedāvājumiem un iesaistīties prakses programmā. Savukārt pašvaldība ir gatava sadarboties metodisko materiālu un rokasgrāmatu sagatavošanā, iesniegt augstskolai tēmu priekšlikumus bakalaura, maģistra un doktora darbu izstrādei un piedāvāt prakses vietas.

 

Līgums paredz, ka pašvaldības pārstāvji varēs uzstāties ar lekcijām Ventspils Augstskolā un iesaistīt studentus praktiskās nodarbībās, kā arī izmantot tās mājas lapu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: