Piektdien, 14. martā, Izglītības un zinātnes ministrijas Studiju akreditācijas komisija pozitīvi novērtēja un licencēja Ventspils Augstskolas Ekonomikas un pārvaldības fakultātes (EPF) jaunās studiju programmas - profesionālo studiju programmu “Biznesa vadība” un starptautisko akadēmisko bakalaura studiju programma "Vadībzinātne".

Ar 2014./2015. akadēmisko gadu Ventspils Augstskola EPF piedāvās divas jaunas bakalaura studiju programmas – profesionālo četrgadīgo studiju programmu “Biznesa vadība” un starptautisko akadēmisko trīsgadīgo studiju programmu “Vadībzinātne”.

Līdz šim īstenotā akadēmiskā studiju programma “Vadībzinātne” ir pilnveidota un tapusi par profesionālo studiju programmu “Biznesa vadība”, studiju programmas beidzējiem piešķirot kvalifikāciju “uzņēmuma vadītājs”. Salīdzinājumā ar akadēmisko studiju programmu jaunās studiju programmas studentiem būs jāiziet prakse kāda no Ventspils un/vai Latvijas uzņēmumiem un iestādēm.

Turklāt tiem, kas vēlas studēt angļu valodā, būs iespēja studēt starptautiskā trīsgadīgā akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Vadībzinātne". Starptautiskā programma saglabās iespēju trešajā studiju gadā izvēlēties turpināt studēt kādā no divām specializācijām: mārketingā un loģistikā vai grāmatvedībā un finansēs. Salīdzinājumā ar studiju programmu “Vadībzinātnes” uz kuras bāzes ir izveidota šī studiju programma, jaunā studiju programma būs daudz intensīvāka.

Abu studiju programmu realizācijā piedalīsies ne tikai vietējie pasniedzēji, bet arī ārvalstu mācībspēki, piemēram, Finns Majlergārds (Finn Majlergaard) no Dānijas konsultāciju uzņēmuma „Gugin”, Fions Dobbins (Fionn Dobbin) no Vācijas un citi.

  Budžeta vietas Studiju maksa
Profesionālās bakalaura studiju programmas “Biznesa vadība” 40 1400 EUR
Akadēmiskā bakalaura studiju programma “Vadībzinātne” (starptautiskā) - 1600 EUR


Jau otro gadu Ventspils Augstskola aktīvi darbojas starptautisko studentu piesaistē. Ar 2014./2015. akadēmisko gadu starptautiskajā tirgū tiek piedāvātas bakalauru studiju programmas vadībzinātnē, datorzinātnēs, tulkošanas studijās un valodas un starpkultūru komunikācijā un maģistra studijas datorzinātnēs un elektronikā.

Elektroniska pieteikšanās konkursam uz studiju vietām notiks no 2014. gada 25. jūnija līdz 8. jūlijam Latvijas portālā www.latvija.lv. Turklāt, reflektantu pieteikšanās konkursam uz studiju vietām klātienē notiks no 2014. gada 2. līdz 8. jūlijam Ventspils Augstskolā, Inženieru ielā 101, Ventspilī (vai arī kādā no citiem kontaktpunktiem , kuri norādīti Latvijas portālā www.latvija.lv).

Skolēniem no Kurzemes reģiona skolām bakalaura studijām 2014./2015.akadēmiskajā gadā tiks piemērotas studiju maksas atlaides 200 EUR apmērā!

Ventspils Augstskolas augsto izglītības kvalitāti ir novērtējuši darba devēji, ārvalstu eksperti, absolventi un studenti. Šo kvalitāti apstiprina arī 2013. gada Latvijas augstskolu reitings, kurā Ventspils Augstskola ieņēma augsto 6. vietu, kas tika novērtēts kā straujākais kāpums no 2012. gada – no 16.-18. vietas uz 6. vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: