Ventspils Augstskolas zinātņu doktoru saimei pievienojušies divi jauni zinātņu doktori. Tikko kā savu promocijas darbu aizstāvēja Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes lektors Guntars Dreijers un lektore Agnese Dubova.

Lektora Guntara Dreijera promocijas darba "Grotesque in English and Latvian Target Texts (Establishing Contrasts with Charles Baudelaire’s Source Texts)" / "Groteska angļu un latviešu mērķtekstos (sastatījumā ar Šarla Bodlēra avottekstiem)" aizstāvēšana filoloģijas doktora grāda iegūšanai valodniecības nozares salīdzināmās un sastatāmās valodniecības apakšnozarē notika vakar, 7. martā.

 

Guntara Dreijera promocijas darba aizstāvēšana ir zīmīga ar to, ka viņš ir pirmais Ventspils Augstskolas doktorants no Ventspils Augstskolas un Liepājas Universitātes kopīgi īstenotās starpaugstskolu doktora studiju programmas “Valodniecība”, kas aizstāvējis promocijas darbu.

 

Lektores Agneses Dubovas promocijas darba "Politiskās jomas svešvārdi vācu 20. gadsimta leksikogrāfijas avotos sastatījumā ar latviešu valodu" aizstāvēšana filoloģijas doktora grāda iegūšanai notika 25. februārī.

 

Šobrīd Ventspils Augstskolā ir 37 doktori no 69 vēlētā akadēmiskā personāla. 2014. gadā plānots, ka promocijas darbu zinātņu doktora grāda iegūšanai varētu aizstāvēt vēl četri Ventspils Augstskolas mācībspēki un zinātnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: