„100 jaunas, turklāt augsti kvalificētas un tātad arī labi atalgotas darbavietas Ventspilī ir ļoti nozīmīgas,” parakstot līgumus ar SIA „EUROLCDS” valdes locekli Ilmāru Osmani par zemes un ēkas nomu trīsdimensiju (3D) attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcai Ventspilī, uzsvēra Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

„Jau pēc apmēram pusotra gada Ventspilī būs liels pieprasījums pēc inženierzinātņu speciālistiem,” tā šodien, parakstot līgumus, prognozēja I.Osmanis. Kā atzina I.Osmanis, produkts, ko ražos Ventspilī, patiesi ir pasaulē unikāls, turklāt šāda veida rūpnīcas pamatā ir izvietotas Japānā, Ķīnā, kas Ventspilī topošo padara par vienu no nozīmīgiem Eiropas kompetences centriem šķidro kristālu tehnoloģiju jomā.

Jaunajā rūpnīcā SIA „EUROLCDS” plāno 50 darbavietas, bet vēl papildus ap 50 darbiniekus varētu nodarbināt izplatīšanas un administratīvajā procesā. „Ir pierādīts, ka katra viena darbavieta eksportējošā uzņēmumā rada vēl divas papildus, piemēram, apkalpojošā sfērā,” papildināja Osmanis.

 

A.Lembergs uzsvēra, ka SIA „EUROLCDS” rūpnīcas projekts Ventspilī ir loģisks turpinājums elektronikas nozares attīstībai, ko aizsāka Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, SIA „Ventspils elektronikas fabrika” un Ventspils Augstskola. „Tas kopā veido modernu, savstarpēji papildinošu kompleksu,” uzsvēra A.Lembergs, piebilstot, ka turpmākajos gados Ventspilī vēl vairāk tiks pievērsta uzmanība rūpniecības attīstībai.

 

Jaunajā rūpnīcā sadarbībā ar vienu nozares līderiem – Japānas uzņēmumu - Seiko Instruments taps aktīvo 3D polarizācijas modulātoru produkti. Tiks ražotas brilles 3D attēlu aplūkošanai, kā arī speciālie briļļu stikli, kuri aptumšojas atkarībā no gaismas spilgtuma. Vēl uzņēmumā ražos unikālus otrās paaudzes volumetriskus 3D telpisku attēlu veidošanas displejus. Viens no lielākajiem rūpnīcas biznesa segmentiem būs metināšanas masku stikli, kas automātiski aptumšojas spilgtas gaismas ietekmē. Tāpat taps ceļa zīmju un informācijas displeju produkti, kas izmanto EASL Polydisplay tehnoloģiju. Kā galvenos noieta tirgus I.Osmanis min Šveici, ASV, Japānu.

Šobrīd SIA „EUROLCDS” ir viens no Ventspils Biznesa inkubatora uzņēmumiem un projekta ieviešanas grupa jau aktīvi strādā, lai ar Biznesa inkubatora atbalstu izstrādātu prototipus produktiem, kurus pēc tam ražos jaunajā rūpnīcā.

Ventspils brīvostas pārvalde ar SIA „EUROLCDS” parakstīja divus līgumus: par ēkas nomu un zemes nomu. SIA „EUROLCDS” ražošanas vajadzībām iznomāts 1,47 ha liels zemes gabals Ventspils brīvostas teritorijā Kaiju ielā 9, uz kura paredzēts uzbūvēt 4300 m2 lielu ražošanas ēku. Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka pašu ražošanas ēku būvē pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no Brīvostas pārvaldes nomā. Viena no īpašajām ēkas vērtībām būs ISO7 klases „tīrā telpa” 1800m2 platībā. Šobrīd uzņēmums izstrādā rūpnīcas projektu, pēc kā Ventspils brīvostas pārvalde izsludinās atklātu konkursu par būvdarbu veikšanu. Lielākos būvniecības darbus plānots pabeigt 2012.gada rudenī, tad sāksies iekārtu uzstādīšana un pēc tam jau pats ražošanas process.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: