Ventspils ielās vakar pamanīta «Google Street View» mašīna.

Jau informējām, ka no 24. augusta «Google Street View» mašīnas, kas aprīkotas ar īpašām kamerām, fotografē Latviju. Ventspils ir viena no pilsētām, ko paredzēts fotografēt.

Pilnībā tiks fotografētas: Rīga, Sigulda, Cēsis, Valmiera, Jēkabpils, Rēzekne, Daugavpils, Ogre, Bauska, Jūrmala, Jelgava, Tukums, Liepāja, Ventspils un Kuldīga. "Google" automašīnu braukšana pilsētās var ilgt līdz pat diviem mēnešiem, mazākās pilsētās - vienu mēnesi. Google automašīnu braukšana notiek vienlaicīgi vairākās pilsētās.

Attēlu vākšana Latvijā tiek organizēta, lai Google veidotajā pasaules kartē internetā būtu iespējams apskatīt, kā izskatās konkrētajā vietā uz Zemes.

«Google Street View» automašīnas fotografēs arī tūrisma apskates objektus, kurus iepriekš ieteikusi Tūrisma attīstības Valsts aģentūra (TAVA). Kartē tiks iekļauti tādi objekti kā Aglonas Bazilika, Gaujas Nacionālais parks, Rundāles pils, Turaidas muzejrezervāts un citi objekti.

Visas kartē redzamās cilvēku sejas un automašīnu numuru zīmes tiek izpludinātas, lai aizsargātu personu privātumu. Pēc kartes publicēšanas ar „ziņot par kļūdu” funkciju, cilvēki varēs ziņot par attēliem, kas jāizpludina,  aizpildot nelielu veidlapu ar precīziem to atrašanās parametriem.

Iegūtie fotoattēli tiks rūpīgi apstrādāti un savienoti. Šis tehnoloģiski sarežģītais process var aizņemt vairākus mēnešus. Pēc apstrādes bildes kā panorāmas skats būs pieejams «Street View Google Maps» kartē.

http://google.lv/streetview varēs sekot «Street View» automobiļiem un iepazīties ar braukšanas grafiku.

Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: