Ventspils Zilā karoga pludmalē aizvadīts nu jau par tradīciju kļuvušais Latvijas atklātais čempionāts un Baltijas Jūras kausa izcīņa triatlonā sprinta distancē, kurā pie panākumiem tika arī ventspilnieki.

Apskati foto!

Triatlona sacensības Ventspilī ir unikālas ar to, ka ir vienīgās Baltijā, kurās peldēšana notiek atklātā jūrā un šoreiz tā sagādāja patiešām smagu pārbaudījumu sacensību dalībniekiem, jo lielajā vējā un viļņos vairāk sanāca skriešana pa jūru un cīņu ar viļņiem, nevis triatlonistiem ierastā peldēšana, bet šāds pavērsiens sacensības padarīja tikai interesantākas.

Kopumā uz starta izgāja 120 dalībnieki, bet pirmie uz starta stājās bērni. Tā kā triatlonam pie mums nav senas tradīcijas, pieredzējušo sportistu grupās izcelties ar labiem rezultātiem ir pasmagi. Toties iepriecināja bērni - savās vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva ventspilnieki Toms Salnājs (2004. g.dz. un jaunāki) un Oskars Gorbenko (2000.-2003. g.dz.).

Minisprinta distancē (Tautas klase) dalībniekiem bija jāveic (250m peldēšana +12km riteņbraukšana + 2,5 km skriešana) un kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva Krišjānis Beitāns, otrajā vietā atstājot Raivi Voitānu, bet trešais palika Artjoms Ščerbakovs. Savā vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva Žanis Šteinerts, Vladimirs Kļavnieks un Jevgeņijs Dasko. Jāatzīmē, ka minisprinta distancē uz starta devās aptuveni 15 ventspilnieku, kas nozīmē, ka mūsu pilsētā šis sporta tomēr kļūst populārāks.

Sprinta distancē (Sporta klase) dalībniekiem bija jāveic (750m peldēšana + 20km riteņbraukšana + 5km skriešana) par uzvarētāju kļuva baltkrievs Jevgeņijs Tabakajevs, otrajā vietā atstājot Mārtiņu Alksni, bet trešais finišēja Krievijas pārstāvis Aleksejs Kalistratovs. Jāatzīmē, ka pēc otrā veida riteņbraukšanas sacensību vadībā atradās ventspilnieks Raivis Grūbe, tomēr skriešanas posmā viņu apsteidza pieci konkurenti, tāpēc šoreiz sestā vieta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: