Laikraksta “Ventas Balss” sestdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Domes māja kļūs pasīva

Pēc renovācijas un siltināšanas pilsētas domes ēka Jūras ielā 36 pilnībā mainīs savu fasādi un kļūs par vienu no lielākajiem objektiem Austrumeiropā, kas pēc siltuma patēriņa atbildīs pasīvās ēkas standartam.

Ātrie nopelnīja. Pacients nomira

Neatliekamās medicīniskās palīdzības rīcība rūgtumu atstājusi nu jau atraitnes Lūcijas sirdī. Par viņas vīra nogādāšanu slimnīcā ātrie paņēmuši lielu samaksu.

2.lpp. „Zaudētas piespēles”, laikraksta „Ventas Balss” galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne

„Paskaitīju, cik daudz piespēles pēdējās dienās saņēmis Zatlers. Veselu lērumu, taču visos gadījumos viņš bumbu atdod apkopējai.”

3.lpp.

Jūrā sprāgst mīnas un zivis

Latvijas teritoriālajos ūdeņos šonedēļ sākusies militārās operācijas Open Spirit 2011 aktīvā fāze. 19 dažādu NATO valstu un tostarp arī divi Krievijas kuģi pārķemmē Irbes jūras šaurumu, meklējot un spridzinot pasaules karu mantojumu – mīnas, torpēdas.

4.lpp. Otrā jaunība

Trīs paaudzes zem viena jumta

Atšķirībā no vecās Eiropas pie mums ģimeniskās saites starp paaudzēm joprojām ir gana stipras. Nereti vecvecāki iesaistās mazbērnu audzināšanā, bet bērni rūpējas par saviem vecākiem ne tikai tāpēc, ka tā noteicis likums.

Cits variants – dzīvot atsevišķi

Ingai ir 70 gadi, taču pensionāra brīvību viņa bauda tikai trīs gadus. Kopā ar vīru dzīvo dzīvoklī, saimnieko vasarnīcā un piedevām vēl arī mirušās mammas mājās.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Sports

Startē pasaules čempionāts vieglatlētikā

Dienvidkorejā, Tegu, šodien sākas pasaules čempionāts vieglatlētikā, kurš ilgs līdz 4. septembrim, Latviju tajā pārstāvēs 13 atlēti, starp kuriem ir arī četri mūsu sportisti – Lauma Grīva, Ēriks Rags, Sinta Ozoliņa-Kovala un Madara Palameika.

Varēja būt arī godalgas

Īpaši neveiksmīga izloze Velkoņa jauniešu virves vilkšanas komandai liedz cīnīties par godalgām Šveicē notikušajās GENSB sacensībās jauniešiem.

8.lpp. Dzīvesziņa

Nevis āderes, bet domu pasaule

Reizēm, ja nenāk miegs un streiko veselība, cilvēki domā, ka vainīgas āderes, tāpēc pārbīda mēbeles, lai gulta vai krēsls, uz kura diendienā tiek sēdēts, neatrastos virs ūdens artērijām. Sertificētajam dziedniekam un dabas enerģētikas pētītājam Albertam Kokinam šajā jautājumā ir cits viedoklis.

Izmet liekās emocijas

Reizēm, ja cilvēks ir nedaudz sasprindzis, pietiek ar dažām sev veltītām minūtēm un vingrinājumiem, lai atjaunotu fiziskā un garīgā spēka rezerves. Kā to izdarīt, stāsta un rāda psiholoģe Gunita Skudriņa.

9.lpp. Ceļasomā – Horvātija

Štokaviešu, kajkaviešu, čakaviešu… kādā valodā jārunā, lai saprastos ar Adrijas jūras krasta iemītniekiem?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: