Jūlija beigās Ventspilī, uzņēmumā SIA "Dendrolight Latvija", plānots sākt ražot inovatīvu produktu – masīvkoka šūnu materiālu "dendrolight".

 Svinīga jaunās ražotnes atklāšana varētu notikt septembrī. Lai gan sākotnēji bija plānots, ka Ventspilī būs ceturtā vai piektā "dendrolight" materiāla ražotne pasaulē, ekonomiskā krīze ieviesusi korekcijas, un Ventspils būs pirmā, kur tiks ražots šis produkts.

Citviet pat nav vēl sākusies iecerēto "dendrolight" ražotņu būvniecība, līdz ar to var droši teikt, ka gadu vai pusotru šis produkts netiks ražots nekur citur kā vienīgi Ventspilī.

Šī gada aprīlī ražotnē tika sākta ražošanas iekārtu montāža, kas pašlaik pabeigta par 70–75%. Ražošanas iekārtas, kas izgatavotas Austrijā un Vācijā, izmaksājušas ap 10 miljoniem latu.

Mēneša laikā plānots pabeigt arī ražotnei piegulošās teritorijas labiekārtošanu. Jaunā produkta izmēģinājuma ražošanu plānots sākt jūlija beigās, atklāja Vašuks, piebilstot, ka īstā ražošana, visdrīzāk, sāksies septembrī – tas saistīts ar to, ka augusts Eiropā tradicionāli ir atvaļinājumu laiks, kad nestrādās arī potenciālie jaunā materiāla pircēji – lielie mēbeļu ražotāji.

Visticamāk, sākotnēji uzņēmums "Dendrolight Latvija" strādās vienā maiņā, nodarbinot aptuveni 20 cilvēkus, taču plānots, ka pavisam būs trīs maiņas un 70 darbinieki.

Savu produkciju uzņēmums plāno realizēt Eiropas valstīs - Austrijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Lielbritānijā. Materiāls nav lēts, bet ar labām īpašībām un ekoloģisks, uzsvēra Vašuks. Izejmateriālus masīvkoka sūnu materiāla ražošanai uzņēmums iepirks Latvijā – no vietējām zāģētavām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: