Interese no Krievijas puses par tranzītu caur Latviju arvien palielinās.

 Tā atzinis Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta direktors Andris Maldups, ziņo "Nozare.lv"

"Līdz ar to varam uzskatīt, ka Krievija ir novērtējusi un atzinusi Latviju kā uzticamu tranzīta partneri," secina Maldups.

SM pārstāvis uzsver, ka tranzīta nākotnes perspektīvas ļoti lielā mērā saistītas ar attiecībām starp Latviju un Krieviju, līdz ar to aktīvi strādājot arī starpvaldību komisijas un transporta darba grupa, kuras dalībnieki vienojušies savstarpēji saskaņot multimodālās ass Ventspils-Rīga-Maskava attīstības projektus un izstrādāt kopīgu masterplānu.

Aktīvs darbs noritot arī starp Latvijas un Krievijas dzelzceļiem. Proti, tiekot risināti tarifu jautājumi, ritošā sastāva, robežkontroles un kravu apstrādes jautājumi gala stacijās, lai attīstītu konteinervilcienu kustību no ostām.

Jau ziņots, ka arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs martā ziņoja, ka Latvijas ostām saglabājas iespējas piesaistīt krievu kravas, turklāt par vērienīgu investīciju ieguldīšanu ostās paziņojušas vairākas nopietnas Krievijas kompānijas.

Viņš uzsver, ka Latvijai saglabājas iespējas piesaistīt noteiktus kravu apjomus, ņemot vērā, ka kravu plūsmas apjomi pastāvīgi pieaug.

"Tas, cik lieli kravu apjomi var ienākt Latvijas ostās, ir atkarīgs no tarifa politikas un Latvijas transporta infrastruktūras attīstības," norādīja vēstnieks.

Vešņakovs piekrita, ka nopietnas Krievijas kompānijas gatavojas investēt Latvijas ostās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: