Ventspilī viesojās Nīderlandes Karalistes vēstnieka Latvijā vietnieks Kornelis Groenevalds un vēstniecības pārstāvji, lai iepazītu investīciju vidi un noskaidrotu, kāpēc ārvalstu uzņēmumi izvēlas atvērt pārstāvniecības šajā pilsētā, un kāpēc tas varētu interesēt nīderlandiešus.

Lai noskaidrotu, kā Ventspilī jūtas ārvalstu uzņēmēji, Nīderlandes vēstniecības pārstāvji tikās ar SIA „Bucher Schoerling Baltic” valdes priekšsēdētāju Niklausu Huseru, kā arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmumiem. Husers atzina, ka Ventspils brīvostas un Ventspils pašvaldības labvēlīgā attieksme un radošā pieeja bijusi ļoti būtiska uzņēmuma izvēlē par labu Ventspilij: „Uzņēmējam, īpaši darbības sākumposmā, ir ļoti svarīgi, ja ir iespēja neveikt lielus ieguldījumus, piemēram, ražošanas ēku būvniecībā, bet tās ilgtermiņā nomāt.”

Tāpat uzņēmēji uzsvēra brīvās ekonomiskās zonas nodokļu atlaižu priekšrocības. Viesi jautāja par darbaspēka resursu Ventspilī, jo citās pilsētās tieši šis faktors ir nozīmīgākais – kvalificētus darbiniekus atrast ir grūti. Ventspils brīvostas pārvaldes Mārketinga un Attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs pastāstīja, ka augstskolas izglītības programmas vērstas tieši uz to, lai šādu problēmu Ventspilī nebūtu.

Groenevalds izteica gandarījumu par kultūras un atpūtas iespējām Ventspilī, uzsverot, ka dzīves kvalitāte konkrētā pilsētā investoru lēmumu var būtiski ietekmēt. „Mēs varam pievest zirgu pie ūdens, bet nevaram piespiest viņu dzert,” Ventspils vizītes noslēgumā jokoja Groenevalds, atzīstot, ka redzētais viņu ļoti iespaidojis un Ventspils var lepoties ar vairākiem pozitīviem piemēriem, kas varētu kalpot par labu pamudinājumu citiem investoriem.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: