Piektdien Ventspils Augstskolā notiks projekta “Mazās inovatīvās uzņēmējdarbības veicināšanas tīkls” pirmā gada rezultātu konference.

Konferenci organizē Ventspils Augstskola sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Ventspils Augsto Tehnoloģiju parku, Tartu Zinātnes parku, kā arī Baltijas Studiju institūtu (Tartu).

 

Projekts tiek īstenots Latvijas Igaunijas pārrobežu sadarbības programmā 2007.-2013.gadam.

Konferences mērķis iepazīstināt ar projektu un sasniegtajiem pirmā gada rezultātiem, kā arī apbalvot pārrobežu inovatīvo biznesa ideju konkursa uzvarētājus. Konference notiks no plkst. 9:30 līdz 17:00.

Konferenci atklās Ventspils Augstskolas rektors Jānis Eglītis, Rīgas Plānošanas reģiona administrācijas vadītājs Jānis Miezeris un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāve Evija Pudāne.

Klātesošajiem tiks sniegtas prezentācijas arī par biznesa eņģeļu tīkliem, Ventspils Augsto Tehnoloģiju parka pirmsinkubatora pieredzi, straujas izaugsmes uzņēmumiem, jaunu biznesa ideju attīstīšanas metodiku.

Konferences otrajā daļā plānots pārrobežu inovatīvo biznesa ideju konkursa uzvarētāju apbalvošanas pasākums, kura ietvaros 3 veiksmīgāko ideju autori no Latvijas un Igaunijas prezentēs savas biznesa idejas. Saskaņā ar žūrijas vērtējumu, tiks apbalvoti uzvarētāji. Kopējā balvu fonda vērtība ir 4 000 EUR.

 

Konferences darba valoda ir angļu valoda. Konferenci vadīs Baltijas Studiju institūta valdes loceklis Rene Tõnnisson un radio Skonto “balss” Valdis Melderis.

Projekta “Mazās inovatīvās uzņēmējdarbības veicināšanas tīkls” galvenais mērķis ir atbalstīt jaunus topošos inovatīvos uzņēmumus ar augstu attīstības potenciālu, balstoties uz zināšanu ietilpīgu ražošanu, nodrošinot šādus potenciālos uzņēmējus ar nepieciešamajām zināšanām un atbalstu attīstības sākumposmā - no idejas līdz tās realizācijai.

Projekta uzdevums ir nodrošināt tiltu starp universitātēm, zinātnes centriem kā ideju turētājiem un biznesa inkubatoriem reģionos. Projekta galvenais partneris ir Rīgas plānošanas reģions. Projekta ieviešanas laiks: 2010. gada 1. jūnijs – 2012. gada 31. maijs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: