Kopš šīs nedēļas sākuma Ventspils domes ekonomikas nodaļas vadītāja amatā strādā bijušais ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs.

Pazīstamo uzņēmēju vakantajam ekonomikas nodaļas vadītāja amatam uzrunāja domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, kura atbildības sfērā ietilpst šīs nodaļas darbs. Viņš norāda, ka Strujeviča līdzšinējā profesionālā pieredze gan ekonomikas, gan pašvaldības lauciņā, neradīja šaubas par viņa piemērotību šim amatam. Tā kā Strujevičs amata piedāvājumam piekrita, nebija nepieciešams speciāli rīkot konkursu.

Strujevičs Ventas Balsij stāsta, ka piedāvājumam piekrita, jo darbs pašvaldībā viņam nav svešs. No 1982. gada divus sasaukumus viņš bijis Ventspils domes deputāts un darbojies vairākās komisijās. Vēlākos gados strādājis SIA Ūdeka valdē. Viņa laikā izstrādāts pilsētas ūdenssaimniecības attīstības projekts, kas šobrīd tiek sekmīgi īstenots. Cieša sadarbība ar pašvaldību bijusi arī strādājot citos uzņēmumos un asociācijās, kā arī darbojoties ekonomikas ministra amatā 1998. gadā.

Jaunais nodaļas vadītājs atzīst, ka pilsētas domes ekonomikas nodaļai ir ļoti daudz un sarežģīti uzdevumi. Tostarp jāpēta un jāanalizē makroekonomiskā vide Latvijā kopumā, jāseko līdzi kādi normatīvie dokumenti ir pieņemšanas stadijā. Šie procesi ir jāizvērtē un jāsecina kā tie ietekmēs Ventspils tālāko izaugsmi un attīstību. Strujevičs pēc izglītības ir ekonomists inženieris un viņš uzskata, ka viņa izglītība un līdzšinējā darba pieredze lieti noderēs jaunajā amatā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: