Šogad pilsētas pašvaldība izjūt vienistabas dzīvokļu deficītu, tādēļ plānots iegādāties mājokļus nekustamā īpašuma tirgū.

Šā gada pilsētas budžetā rezervēti līdzekļi četru vienistabas dzīvokļu iegādei un remontam. Dzīvokļu nodaļas vadītāja Baiba Līdaka skaidro, ka visi dzīvokļi paredzēti tiem, kam tie no pašvaldības pienākas vispirms, – pilngadību sasniegušiem bērniem bāreņiem.

Bez viņiem palīdzības reģistrā dzīvokļu apstākļu uzlabošanai galvgalī ir no ieslodzījumu vietām atbrīvoti ventspilnieki, kā arī maznodrošinātās ģimenes ar bērniem vai pensionāri invalīdi, kas izlikti no iepriekšējiem dzīvokļiem par komunālajiem parādiem.

Pavisam dzīvokļu rindā Ventspilī ir ap 140 iedzīvotāju. Pašvaldības dzīvojamais fonds tik ātri netiek papildināts, lai pilnībā apmierinātu pieprasījumu pēc mājokļiem. Pagājušajā gadā dabisku apsvērumu dēļ (pārsvarā dzīvokļu īrnieku nāve) palika tukši 25 dzīvokļi. Līdaka skaidro, ka visi brīvie dzīvokļi uzreiz tika izīrēti jauniem dzīvokļu īrniekiem, taču dzīvokļu rinda nav mazinājusies, jo tajā iestājušies citi iedzīvotāji, kam vajadzīgs dzīvoklis.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: