PSIA „Ūdeka” LR Vides ministrijā iesniegusi apstiprināšanai Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta 3. kārtas iesniegumu.

Tas nepieciešams, lai saņemtu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Projekta iesniegumu vērtēs aptuveni trīs mēnešus. Tikmēr paralēli jau tiek gatavoti dokumenti pirmā būvdarbu iepirkumu konkursa izsludināšanai, lai jau šogad būtu iespējams uzsākt būvdarbus.

Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta 3. kārtas īstenošana plānota no šī gada līdz 2012. gada beigām. Projekts dos būtisku ieguldījumu pilsētnieku dzīves vides uzlabošanā – pieaugs to ventspilnieku skaits, kuriem būs iespēja saņemt kvalitatīvu, Eiropas Savienības standartiem atbilstošu dzeramo ūdeni, kā arī izmantot iespēju kanalizāciju novadīt centralizētā pilsētas tīklā, nepiesārņojot vidi.

Projekta īstenošanas rezultātā centralizēti ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi būs pieejami aptuveni 93% ventspilnieku (pašreiz centralizēti ūdensapgādes pakalpojumi ir pieejami 91%, bet kanalizācijas pakalpojumi – 89% iedzīvotāju).

Jāpiebilst, ka jaunu tīklu izbūve un tīklu pieslēgumu nodrošināšana ventspilniekiem plānota arī divos infrastruktūras attīstības projektos, kurus šogad plāno uzsākt pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" un Ventspils brīvostas pārvalde.

Šo projektu īstenošanas rezultātā pēc 2014.gada centralizēti ūdensapgādes pakalpojumi būs pieejami 94,3% ventspilnieku un tas būs viens no augstākajiem rādītājiem Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: