Ventspils uzņēmums V&V VentMet laboratorija verificē, kalibrē un apstiprina mērīšanas līdzekļu atbilstību ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un Turcijā. 


Nesen laboratorijas pārstāvji atgriezās no Turcijas, kur parakstīja līgumus ar septiņiem uzņēmumiem – svaru un citu mērīšanas līdzekļu (ūdens patēriņa skaitītāju, siltumenerģijas skaitītāju u.c.) ražotājiem. VentMet saskata plašas perspektīvas Turcijā, kur nav paziņotās institūcijas, kurām būtu tiesības veikt mērīšanas līdzekļu atbilstības novērtēšanu.

Bez parakstītajiem līgumiem VentMet atveda no Turcijas arī jaunas iekārtas degvielas un sašķidrinātās gāzes uzpildes aparātu pārbaudei. Līdz ar to valdes locekļi V. Jonasa un V. Karlovičs sola mobilāku un ātrāku pakalpojumu sniegšanu degvielas uzpildes stacijās.

 

VentMet sācis meklēt sadarbības iespējas arī Indijas tirgū – ir bijusi tikšanās ar Indijas vēstnieku, un tiek pētīts Indijas tirgus. Tomēr praktisku darbību Indijā uzņēmums gatavs uzsākt ne agrāk kā pēc gada, jo pagaidām ir daudz darba Turcijā.

Mērīšanas līdzekļu verificēšanas un kalibrēšanas laboratorija izveidota 2001. gadā kā uzņēmuma V&V struktūrvienība, kas savukārt tapa uz kādreizējās svaru remontu rūpnīcas bāzes vēl 1994. gadā.

2003. gadā laboratorija saņēma nepieciešamo akreditāciju veikt valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu verificēšanu un kalibrēšanu. 2007. gadā Eiropas Komisija piešķīra VentMet laboratorijai paziņotās institūcijas numuru 1917, saskaņā ar ko laboratorija ir tiesīga veikt atbilstības novērtēšanu neautomātiskiem svariem.

Pagājušā gada aprīlī V&V VentMet laboratorija uzsāka praktisku svaru atbilstības novērtēšanu un sadarbību ar septiņiem Turcijas svaru ražotājiem.

 

VentMet speciālists Kaspars Suhaņenkovs pārbauda ūdens un siltumenerģijas patēriņa skaitītājus. Foto: Ģirts Staris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: