Šodien plkst.16 Ventspilī jau devīto reizi notiks arhitektu ikgadējais pasākums "Baltā dūna", kura laikā tiks pasniegtas balvas "Zoss-2010", "Aita-2010" un "Auns-2010".

Šogad par pasākuma norises vietu izvēlēts Ventspils Jaunrades nams jeb atjaunotais Latviešu biedrības nams.

Pasākuma laikā, dalībniekiem aizklāti balsojot, tiks noteikti balvu ieguvēji. Balvas "Zoss-2010" titulam nominēti vairāki 2010.gadā realizēti projekti - Ventspils Jaunrades nama jeb Latviešu biedrības nama restaurācija ar tā piebūvi (arhitektu birojs SIA "Virtu"), kokapstrādes ražotne "Dendrolight" (arhitektu birojs SIA "R.R.S"), pirmsskolas izglītības iestāde "Bitīte" (arhitektu birojs SIA "Arho"), mazbānīša rekonstrukcija (arhitektu birojs SIA "Virtu") un vairāku Ventspils izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšana (SIA "V Projekts").

Kopā ar veiksmīgi realizētajiem arhitektūras apjoma darbiem balvai tiek izvirzīts arī kāds, kurš ir daudz darījis, palīdzējis, veicinājis vai kā citādi atbalstījis arhitektoniskās aktivitātes Ventspilī. Šogad balvas iegūšanai tiek nominēts SIA "Tikkurila" Mācību centra vadītājs Aivars Danenbergs, ar kura padomiem un zināšanām Ventspilī labā un profesionālā līmenī krāsotas ēku fasādes.

Balva "Zoss" ir ne tikai kolēģu lielākā atzinība par labi paveikto darbu, bet arī lielā dūnu sega, savukārt balvas "Aita" vai "Auns" ieguvēji saņem aitas vilnas spilvenus.

Šogad arhitektūras balvas veiksminieku un īpašās balvas saņēmēju varēja noteikt arī pilsētas iedzīvotāji. Nominētie darbi apskatei tika izstādīti Ventspils Jaunrades namā, un ventspilniekiem bija iespēja nobalsot par iespējamo specbalvas pretendentu, aizpildot sagatavotos balsojuma biļetenus.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: