Jaunajā zvejas terminālī "Sarkanmuiža" Ventspilī pieņemti darbā pirmie 15-17 strādnieki.

Ventspilnieki par darba iespējām zvejas terminālī izrādījuši lielu interesi - līdz šim saņemti jau 150 pieteikumi. Darbinieku pieņemšana nosacīti notiek trīs kārtās - pirmā kārta jau noslēgusies, informēja zvejas kompānijas SIA "Verģi" valdes loceklis Ivars Janeks. Salīdzinoši nelielam skaitam pieņemto darbinieku ir pieredze zivju apstrādē, toties daudzi darbinieki iepriekš bijuši nodarbināti celtniecībā.

Terminālī nepieciešami dažādu profilu strādnieki - zivju apstrādātāji, pārtikas tehnologi, aukstuma iekārtu apkalpotāji u.tml. Plānots, ka terminālis nākotnē varētu radīt kopumā 40-50 jaunas darba vietas. Iespējams, šādu darbinieku skaitu varētu sasniegt nākamā gada pēdējā ceturksnī, pieļāva Janeks.

Pašlaik terminālis strādā sagatavošanās režīmā, bet darbu tas sāks, visticamāk, janvārī. Termināļa ēka jau ir nodota ekspluatācijā, bet vēl palikuši daži nelieli darbi, kas jāpaveic, pastāstīja Janeks.

Daļa no zivīm, ko apstrādās terminālī, tiks piegādāta vietējiem ražotājiem, bet daļa tiks eksportēta - galvenokārt uz Krieviju un Baltkrieviju.

Jau ziņots, ka Ventspilī, bijušā zvejas kolhoza "Banga" teritorijā, tika uzbūvēts jauns zvejas terminālis.

Termināļa būvniecības projektu īstenoja biedrība "Ziemeļkurzemes zivsaimnieku apvienība". Terminālī paredzēts izkraut, šķirot, atdzesēt un apstrādāt svaigas zivis.

Termināļa būvniecība tika sākta šī gada aprīlī, un to veica SIA "Samrode".

Termināļa būvniecības projekts guvis atbalstu no programmas "Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās", kas tiek finansēts no Eiropas fondiem. Janeks pagaidām neatklāja, cik lielas ir galīgās termināļa būvniecības izmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: