Domes Ekonomikas un budžeta komisijā tika vērtēta Ventspils pilsētas pašvaldības 2010. gada budžeta pirmā ceturkšņa izpilde.

I ceturksnī tika gūti ieņēmumi 8,9 milj. apmērā (27% no gada plāna), no kuriem 2,1 milj. latu ir valsts un ārvalsts finansējums, bet 6,8 milj. latu – pašvaldības ieņēmumi. Izdevumos tērēti 5,49 milj. latu  (16% no gada plāna). 

Vērtējot budžeta izpildes rezultātus, kā arī galveno budžeta ieņēmumu avotu – iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu un nekustamā īpašuma nodokļa plānoto ieņēmumu pozitīvo izpildi, tika atbalstīts priekšlikums samazināt pašvaldības iestāžu darbiniekiem noteikto bezalgas brīvdienu skaitu par 5 dienām.

Apstiprinot pašvaldības 2010. gada budžetu, tika ievērots piesardzības princips un visiem pašvaldības iestāžu darbiniekiem, izņemot pedagoģiskos darbiniekus, sākotnēji noteiktas 20 bezalgas brīvdienas, ar nosacījumu, ka tiks vērtēta iespēja šo dienu skaitu pārskatīt atkarībā no pašvaldības budžeta ieņēmumu (galvenokārt, nodokļu ieņēmumu) izpildes. 5 dienas no 20 jau tika samazinātas šī gada martā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: