Vidējā elektroenerģijas tirgus cena Latvijā un Lietuvā pagājušajā nedēļā pieauga par 4%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, sasniedzot 43,51 eiro par megavatstundu (MWh), liecina AS "Latvenergo" apkopotā informācija par elektroenerģijas tirgus cenām "Nord Pool Spot" biržā 38.nedēļā.

Cenu kāpumu veicināja par 7% mazāka elektroenerģijas importam pieejamā jauda no Igaunijas un Krievijas. Kopumā Latvijā un Lietuvā cenas pagājušajā nedēļā svārstījās no 10,25 līdz 85,02 eiro par MWh.

Igaunijā pagājušajā nedēļā vidējā elektroenerģijas tirgus cena biržā, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, samazinājās par 6% - līdz 30,59 eiro par MWh. Cenu lejupslīdi Igaunijā ietekmēja līdzvērtīgs 6% kritums Somijas elektroenerģijas cenās. Pagājušajā nedēļā tās svārstījās no 3,49 līdz 59,04 eiro par MWh.

Pagājušās nedēļas laikā Baltijā elektrostacijas saražoja 72% no Baltijā nepieciešamās elektroenerģijas. Visvairāk elektroenerģijas importēja Lietuva - 56% no kopējā patēriņa. Latvija pagājušajā nedēļā importēja 44% no kopējā elektroenerģijas patēriņa, bet Igaunija saražoja par 22% vairāk elektroenerģijas nekā patērēja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: