Ministru kabineta sēdē tika atbalstīts priekšlikums piemērot pievienotās vērtības nodokli (PVN) dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pakalpojumam un kultūras pakalpojumiem.

 

PVN piemērošana arī dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pakalpojumam ir saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes direktīvu par kopējo pievienotās vērtības nodokļa sistēmu, kas neparedz nosacījumu, ka ar PVN neapliek dzīvojamo māju pārvaldīšanas pakalpojumu. Tādējādi līdz šim veidojās neatbilstība starp PVN likumu un minēto direktīvu, kuru plānotās izmaiņas novērstu.

Lai nodokļu maksātāji un iedzīvotāji sagatavotos izmaiņām attiecībā uz PVN režīma piemērošanu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pakalpojumam, minētajiem grozījumiem būtu jāstājas spēkā ne ātrāk kā 2016.gada 1.jūlijā.

 

Noteiktais PVN dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pakalpojumam 2016.gada budžetā dos papildu 9,3 miljonus eiro, 2017.gada budžetā - 22,4 miljonus eiro, bet 2018.gada budžetā - 22,4 miljonus eiro.

 

Tāpat valdība vienojās vairs nepiemērot atbrīvojumu no PVN kultūras pasākumiem. Attiecīgi tiem tiks piemērota PVN standarta likme 21%. Ietekme uz valsts budžeta ieņēmumiem 2016.gadā un turpmāk ir aprēķināta 3,1 miljona eiro apmērā ik gadu.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: