Miķeļdiena jeb ražas svētki ir rudens saulgrieži, kad diena kļūst tikpat gara cik nakts un iestājas astronomiskais rudens. Muzejs cer, ka arī pilsētas iedzīvotāji un pilsētas viesi ir paveikuši nozīmīgākos darbus un varēs kopīgi nosvinēt šos skaistos rudens svētkus – Miķeļus Piejūras brīvdabas muzejā.

Pasākumā sastapsiet muzejā vēl neredzētu un nedzirdētu folkloras kopu Vecsaule no Bauskas novada. Pašreiz grupā darbojas 18 dalībnieku. Folkloras kopas Vecsaule nosaukums ir iegūts no apdzīvotās vietas vārda – Vecsaule. Vecsaulē dzied un darbojas ļaudis, kuri mīl latviešu tautas dziesmas, dejas un savu pasaules pamatu atrod latviskajā dzīvesziņā, pielietojot mūzikas instrumentus – akordeonu, kokli, bungas un dažādus citus sitamos un strinkšķināmos instrumentus. Folkloras kopa ir piedalījusies visos Balticas festivālos, dziedājuši gadskārtu svētkos, uzstājušies koncertos - pagastā, Bauskas novadā, Latvijā un arī ārzemēs – Lietuvā, Čehijā, Slovākijā.

 

Miķeļdienu izdancos VeA jauniešu tautas deju kolektīvu “Strautuguns” (vadītāja Ineta Judzika) un senioru deju kopa "Brīzīte" (vadītāja Inga Liepiņa).

 

Ar siltu un gardu Miķeļdienas zupu cienās Smiltiņu ģimene, bet par siltu piparmētru tēju un saldām smalkmaizītēm gādās saimnieki no Tārgales.

 

Sadarbībā ar JN studiju „Zaļie pirkstiņi” (skolotāja Mairita Grebe), varēsiet apskatīt Dabas brīnumu izstādi (apmeklētāji arī var nest līdzi savus dabas brīnumus, lai izstādi varam paplašināt pasākuma laikā).

 

Radošās darbnīcas (Atpazīsti labību, Iepazīsti Jumīti), rotaļas, spēles (Miķeļdienas boulings, Pļaušanas spēle), konkursi (Dārzeņu, augļu degustācija, Pupiņu meklēšana), mīklas un danči.

 

Apmeklētājus aicina apskatīt pastāvīgo ekspozīciju, baudīt dabu un noteikti papriecājaties par trušu pulciņu mūsu muzejā.

 

Miķeļdienas Piejūras brīvdabas muzejā 27.09.2015, no plkst. 13:00 – 15:00.

Ieeja: Pieaugušajiem – EUR 1,40 vai EUR 1,00 + 40 venti
Skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 0,60 vai EUR 0,30 + 30 venti
Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1–5 bērni) – EUR 2,80 vai EUR 1,90 + 90 venti

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: