Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums (MVU Forums) un Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu konfederācija (MVU Konfederācija) apvienojušās un turpmāk veidos Latvijas Biznesa savienību.

Organizācija pārstāvēs Latvijas mazos un vidējos uzņēmumus nacionālā un starptautiskā līmenī.

Abas organizācijas apvienojušās, lai stiprinātu biznesa konkurētspēju - uzņēmējdarbības vides uzlabošanu un atbalsta instrumentu ieviešanu ekonomikas stagnācijas pārvarēšanai.

MVU Forums un MVU Konfederācija paredz finanšu, ekonomisko un sociālo izaicinājumu pieaugumu. Pēdējos gados veiktās izmaiņas nacionālajos normatīvajos aktos, kvalificētas izglītības un inovāciju sistēmas, investīciju un infrastruktūras pieejamības trūkums ir kavējis uzņēmējdarbības gara stiprināšanu. Viens no iemesliem ir MVU pārstāvniecības trūkums dialogā starp likumdevēju varu, izpildvaru un MVU sektoru.

Savukārt nākotnē Latvijas tautsaimniecībai, kuru 99,6% veido tieši mazie un vidējie uzņēmumi, ir jārod risinājumi jaunu un labāku darbvietu radīšanai Rietumeiropas ekonomiskās stagnācijas, vietējā un Krievijas tirgus pieprasījuma krituma apstākļos.

MVU Foruma valdes priekšsēdētāja Elīna Egle stāstīja, ka partneri privātajā un publiskajā sektorā pauduši aicinājumu MVU Forumam aktīvāk iesaistīties MVU interešu aizstāvībā nacionālā un Eiropas Savienības (ES) līmenī.

Saņemot atbalstu no biznesa, tika pieņemts lēmums apvienot MVU biedrību un darba devēju organizāciju spēkus. "Turpināsim darbu Eiropas Komisijas sociālā partnera, Eiropas Amatniecības, mazo un vidējo uzņēmumu asociācijas (UEAPME) biedra statusā un iestāsimies par sociālās partnerības reālu atdzimšanu," uzsvēra Egle.

Savukārt MVU Konfederācijas prezidents Ēriks Rozencveigs norādīja, ka 'MVU Konfederācijas dalīborganizācijas uzskata par lietderīgu maksimāli apvienot to biedrību spēkus, kuras cenšas panākt sociāli atbildīgu valsts pārvaldi.

MVU Foruma un MVU Konfederācijas apvienotās biedru kopsapulces norisināsies un jaunās organizācijas padome tiks ievēlēta šā gada 25.martā.

MVU Forums dibināts 2012.gada novembrī, lai īstenotu iniciatīvu '"Atbalsti mazo biznesu"' un pārstāvētu Latvijas MVU Eiropas Komisijas sociālā partnera - Eiropas Amatniecības, mazo un vidējo uzņēmumu asociācijā (UEAPME). MVU Forums apvieno vairāk nekā 200 uzņēmumu un iniciatīvā iesaista 4700 uzņēmumu. Šīs biedrības valdes priekšsēdētāja ir Elīna Egle.

MVU Konfederācijas saknes rodamas 1996.gadā, iesaistot darbā uzņēmējus apvienojošas biedrības kā apvienībai "Saime". 2001.gada maijā pievienojoties Latvijas Eksporta asociācijai, iegūts nosaukums MVU Konfederācija un turpināts darbs kā darba devēju organizāciju apvienībai. Šī organizācija apvieno deviņas darba devēju organizācijas. Organizācijas prezidents Ēriks Rozencveigs.

MVU Konfederācija aktīvi darbojas Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomē no tās izveides pirmsākumiem, kā arī savulaik bija viens no līdzdibinātājiem Ekonomikas ministrijas MVU konsultatīvajai padomei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: