Viens no lielākajiem Krievijas šokolādes ražotājiem "Pobeda Confectionery" sācis iekārtu izvietošanu Ventspilī, lai jau šogad varētu sākt darbu, informē Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lembergs preses konferencē atklāja, ka uzņēmums saņēmis Eiropas Savienības fondu finansējumu un Ventspilī jau ievestas pirmās iekārtas šokolādes izstrādājumu ražotnei. Savukārt brīvostas pārvalde no savas puses turpina pielāgot telpas, kur šīs iekārtas tiks uzstādītas. Tāpat Lembergs atgādināja, ka jau šogad uzņēmums plāno izveidot 75 jaunas darba vietas Ventspilī.

Uzņēmums ražošanas iekārtās ieguldījis vairāk nekā 2 miljonus eiro, piesaistot arī Eiropas Savienības fondu aktivitātes "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" līdzfinansējumu.

 

Šobrīd ar ES fondu atbalstu tiek īstenota pirmā no trim plānotajām attīstības kārtām. Pirmo kārtu realizējot, plānots izveidot 75 darba vietas. Nākošās kārtas ir ieplānotas faktiski uzreiz pēc iepriekšējo pabeigšanas. Ir interese arī nākamajām kārtām piesaistīt ES līdzfinansējumu.

 

Uzņēmuma pārstāvji turpina darbu pie vadošo darbinieku atlases. Šobrīd intensīvi tiek meklēts ražošanas inženieris/pārtikas tehnologs. Līdz šim intervētie kandidāti nav atbilduši uzņēmuma prasībām.

Ventspils brīvosta šokolādes ražotājam ir izīrējusi ražošanas telpas, savukārt investoram ir izdevies piesaistīt finansējumu 2,5 miljonu eiro apmērā no Eiropas Savienības struktūrfondiem kā atbalstu projektam ar augstu pievienoto vērtību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: