2. februārī plkst. 8.00 Ventspils vispārizglītojošajās skolās sāksies audzēkņu reģistrācija 1. klasei 2015./2016. mācību gadam. Tiesa, lai tiktu pie iespējas, ka arī jūsu bērns tiks uzņemts, nācās stāties rindā jau iepriekšējās dienas vakarā. Lai nezaudētu savu rindas vietu, vecāki bija gatavi skolā pārlaist arī nakti. 

Apskati foto

1.daļa

2. daļa

Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis informē, ka 2015./16. mācību gadā, ņemot vērā demogrāfiskos datus un 5.-6. g. obligātajā apmācībā iesaistīto audzēkņu skaitu, pilsētas 9 vispārizglītojošās skolās plānots izveidot 17 klases, uzņemot 420 - 430 audzēkņus, kas ir iepriekšējo 2 gadu līmenī.

 

Pārventā plānots izveidot 4 klases aptuveni ar 100 audzēkņiem . Šodien, 2.februārī līdz pulksten vienpadsmitiem Pārventas skolās saņemti 37 pieteikumi.

Ventas kreisā krasta skolās šogad plānots izveidot 13 klases, tai skaitā 3 mazākumtautību klases ar 75 audzēkņiem. Mazākumtautību klasēs šobrīd saņemti 52 pieteikumi.

 

Savukārt 10 latviešu valodas apmācību klasēs ar aptuveni 250 audzēkņiem šobrīd saņemti 225 pieteikumi, ieskaitot 37 pieteikumus, kas iesūtīti e-pastā un ir parakstīti ar elektronisko parakstu. Neliela daļa vecāku pieteikuši bērnus vairākās skolās, kas nozīmē, ka faktiskais pieteikto bērnu skaits ir mazāks.

 

Visvairāk pieteikumi saņemti Ventspils 4. vidusskolā. Šajā izglītības iestādē reģistrēti 82 iesniegumi. Taču vieta skolā paredzēta 64 pirmklasniekiem.

 

Otra pieprasītākā ir Centra sākumskola, kur saņemti 60 vecāku pieteikumi, bet skolā tiks uzņemti 56.

 

Kā skaidro Ventspils izglītības pārvaldes vadītājs, vēl ir vismaz 40 brīvas vietas 1. un 2. pamatskolā. Nepieciešamības gadījumā iespējams atvērt papildus klasi 2. pamatskolā un 6. vidusskolā.

 

«Vēlreiz atgādinām, ka visiem bērniem tiek un tiks nodrošinātas vietas pilsētas vispārizglītojošo skolu 1. klasēs. Sākumskolu skolotāju darba analīze rāda, ka darba kvalitāte ir līdzvērtīga visās Ventspils skolās,» skaidro Slavinskis.

 

Izglītības likums nosaka, ka vecākiem ir tiesības izvēlēties izglītības iestādi, kurā bērns iegūst izglītību. Tādēļ nepieciešams konkretizēt uzņemšanas procesa organizāciju. Šobrīd jau ir izstrādāts saistošo noteikumu projekts par izglītojamo uzņemšanu Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs un notiek saskaņošanas process. Šajos saistošajos noteikumos tiks precizēta uzņemšanas procedūra, kā arī paredzētas prioritātes.

 

«Atvainojamies vecākiem par sagādātajām neērtībām reģistrācijas procesa sākumposmā! Reaģējot uz izveidojušos situāciju, Centra sākumskolas un 4. vidusskolas direktori 1. februāra vakarā atvēra skolas telpas, lai vecāki reģistrācijas sākumu sagaidītu siltumā. Tik savlaicīgu vecāku ieinteresētību reģistrēt bērnus šajās 2 skolās nebijām paredzējuši, jo iepriekšējos gados nebija šādas vecāku aktivitātes. Izglītības pārvalde izanalizēs šī gada reģistrācijas norisi un secinājumus ņems vērā, izstrādājot iepriekšminētos saistošos noteikumus,» teiks Izglītības pārvaldes izplatītajā informācijā.

Bērnu reģistrācija notiek skolās. Dodoties reģistrēt bērnu, vecākiem jāņem līdzi:  personu apliecinošs dokuments, bērna dzimšanas apliecība un  jāiesniedz skolas direktoram adresēts iesniegums par bērna uzņemšanu.

Skolā vecākiem ir tiesības iepazīties ar skolas īstenotajām izglītības programmām, skolas reģistrācijas apliecību, akreditācijas lapu, nolikumu un iekšējās kārtības noteikumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: