Viens no šāgada tūrisma sezonas veiksmes stūrakmeņiem bija pasaulē garākā ziedu paklāja veidošana un Ginesa rekorda uzstādīšana. Ko līdzvērtīgu izdarīt nākamgad?

Veiksmīgā šā gada tūrisma sezona, kad apmeklētāju skaits pieauga par 35% salīdzinājumā ar 2009. gadu, ir izaicinājums nākamajam gadam, tāpēc jau tagad Ventspils pašvaldība plāno darbus un gaida jaunas idejas no ikviena.

Otrdien pašvaldības vadītāji, tūrisma un mārketinga speciālisti Ventspils domē tikās ar tūrisma uzņēmējiem, lai apkopotu šā gada tūrisma sezonas rezultātus un uzklausītu

priekšlikumus un viedokļus nākotnei.

Apskati fotogrāfijas!

To, ka pagājušajā sezonā gājis labi, neapšauba neviens – ievērojami pieaudzis tūristu skaits, vairāki uzņēmēji izteica pateicību pilsētai par vērienīgu mārketinga kampaņu un organizētajiem pasākumiem. «Analogas mārketinga kampaņas Latvijā tūrisma jomā nav bijis. Tas varbūt ir salīdzināms ar to, kā pirms gadiem par stipri lielu naudu visā pasaulē sevi reklamēja Taizeme,» sacīja Gints Zeltiņš, viesnīcas Dzintarjūra pārstāvis.

Taču tagad jādomā par nākamo gadu. Viens no trūkumiem joprojām ir tas, ka Ventspilī nav četrzvaigžņu viesnīcas.

Patlaban jautājums vēl nav atrisināts, taču Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks deva mājienu, ka, iespējams, tuvākajā laikā situācija atrisināsies, sakot, ka pagaidām vēl visu neizpaudīšot. «Tiek intensīvi strādāts pie tā – uzrunājam potenciālos investorus un arī pašvaldība izskata iespēju kaut kādā veidā palīdzēt,» sacīja Ošenieks. 

Ventspilī joprojām trūkst arī naktsklubu, kas piedāvātu tūristiem tādu izklaides programmu, kuras dēļ viņi izvēlētos palikt pilsētā arī pa nakti, nevis jau vakarā doties mājās. Joprojām nav aizpildītas mūzikas klubam atvēlētās telpas Jūras vārtos. Šobrīd tiek meklēts Jūras vārtu kafejnīcas apsaimniekotājs, un tam varētu būt priekšroka arī uz kluba telpām, atzina Ventspils domes izpilddirektors Aldis Ābele.

Turpmāk paredzēts attīstīt arī medicīnas tūrismu. Pirmais šajā jomā startēja viesu nams Ostmala, piedāvājot hemodialīzes pakalpojumus, bet nākamajā sezonā, iespējams, arī citi uzņēmēji piedāvās tūristiem medicīnas pakalpojumus. «Pašreiz notiek sarunas ar uzņēmējiem, kas medicīnas jomā sniedz zobārstniecības un ķirurģijas pakalpojumus,» sacīja Ošenieks.

Lai piesaistītu tūristus, tiek plānota arī jauna prāmju līnija. Prāmis maršrutā Gotlande–Ventspils–Sāremā varētu sākt kursēt nākamā gada pavasarī. Tuvākajā laikā Ventspils brīvosta parakstīs līgumu par šī projekta īstenošanu un pēc tam izsludinās konkursu prāmju operatoriem.

Zviedru tūristi ir viena no grupām, ko nākamajā sezonā Ventspils varētu mēģināt aktīvāk piesaistīt, izplatot arī informatīvos materiālus zviedru valodā.

Martā, tiekoties ar pašvaldības pārstāvjiem, tūrisma jomas uzņēmēji cita starpā bija ierosinājuši Vasarnīcu ielas rajonā esošo pamesto padomju militāro objektu – 46. krasta aizsardzības bateriju – pārvērst par tūrisma objektu. Šis ieteikums ņemts vērā, un pašreiz notiek detālplānojuma izstrāde šim rajonam, informēja Ošenieks.

Pašvaldība ieviesusi arī citus uzņēmēju iepriekš izteiktos priekšlikumus. Piemēram, vasarā pieņemts lēmums piemērot nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi gan par ēkām, gan zemi tiem uzņēmumiem, kas sniedz naktsmītņu pakalpojumus. Tāpat ieviestas atlaides ieejas biļetēm, ja viesi vienā reizē apmeklē vairākus tūrisma objektus. Šo principu tagad ievēro Piejūras brīvdabas muzejs un Piedzīvojumu parks, atlaides ir arī teātra namā Jūras vārti.

Foto: Pirmajiem medicīnas tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Ventspilī – viesu nama Ostmala īpašniekiem Dr. Lindai Mičulei un Jānim Blauam – nākamajā sezonā varētu pievienoties arī citi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: