Valdība šodien atbalstīja finansējuma pārdali starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas administrētajām programmām, lai novirzītu finansējumu jaunas Ventspils Mūzikas vidusskolas celtniecībai.

Projekta kopējās izmaksas ir 3,55 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 3,02 miljoni eiro. Par šo finansējumu paredzēts izstrādāt būvprojektu divās stadijās - skiču projekta stadijā un tehniskā projekta stadijā. Skiču projekts paredz galvenās funkcijas - mūzikas vidusskolu ar mācību un nodarbību telpām, bibliotēku un skolas administrāciju, divas zāles ar 140 un 600-800 vietu ietilpību, koncertzāles administrācijas telpas, mākslinieku ģērbtuvi.

Paredzēts arī pārprojektēt mācību, bibliotēkas telpas un dienesta viesnīcas telpas, ņemot vērā audzēkņu skaita pieaugumu, kā arī saskaņā ar higiēnas prasībām.

Projekta īstenošanai paredzēts novirzīt finansējumu, samazinot virssaistību apmēru par 1,83 miljoniem eiro, kas radies līdzekļu ietaupījuma rezultātā VARAM administrētajā aktivitātē "Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: