Maršruts Ventspils-Nīneshamne kļūst aizvien pieprasītāks. Pārvadāto pasažieru skaits un kravu apjoms pieaug.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar identisku laika periodu pērn, prāmju maršrutā no Ventspils uz Zviedriju – Ventspils - Nīneshamne par 11,9% pieaudzis pārvadāto vieglo automašīnu skaits un par 15% pieaudzis pasažieru skaits, atklāj līnijas operators - Stena Line.

Kā skaidroja uzņēmumā, šādu pasažieru plūsmas pieaugumu veicinājuši vairāki faktori. Pirmkārt, izdevīga cena par biļeti. Kā otru būtisku faktoru viņš minēja lietotājiem draudzīgo rezervācijas sistēmu, kuru kompānija nesen ieviesusi savām interneta mājaslapām Latvijā, Lietuvā un Krievijā.

Maršrutu īpaši esot iecienījušas ģimenes ar bērniem, jo lielais bagāžas apjoms, iespēja ceļojumā bez papildmaksas ņemt līdzi mājdzīvniekus un velosipēdus ir izdevīgāk par lidojumu ar lidmašīnu.

Ventspils tūrisma informācijas centra vadītāja Una Libkovska atklāj, ka, pamatojoties uz SKDS pētījumu par Ventspils pilsētas apmeklējumu, pilsētas viesi norādīja, ka līniju Ventspils - Nīneshamne izvēlas, jo tas ir ērtākais un ekonomiski izdevīgākais pārvietošanās veids, lai nokļūtu ne vien Zviedrijā, bet arī Vācijā.

Šī gada otrajā ceturksnī maršrutā Ventspils - Nīneshamne pārvadāti par 18% vairāk kravas transports, nekā pērn identiskā laika periodā. Tas pierādot, ka gan uzņēmējdarbības, gan arī tirgus attiecības starp Baltijas un Skandināvijas valstīm attīstās intensīvi.

Arī Satiksmes ministrija pozitīvi vērtē kravu plūsmu pieauguma tendences starp Latviju un Zviedriju. Satiksmes ministra padomnieks Kaspars Briškens skaidroja, ka ministrija šobrīd aktīvi strādā pie kravu veidu un izcelsmes valstu diversifikācijas, īpaši kravu segmentos ar augstu pievienoto vērtību, un Stena Line šajā kontekstā spēlējot ne tikai infrastruktūras nodrošinātāja lomu, bet esot arī nozīmīgs Latvijas partneris jaunu tirgu un jaunu pārvadājumu tehnoloģiju apgūšanā.



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: