Latvijas ražošanas apjoms krītas. Jūnijā Latvijā ražots mazāk, nekā pērn, ziņo Eurostat. Lielāks kritums bijis vien Grieķijā un Maltā.

Rūpniecības apjoms Latvijā šā gada jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, samazinājās par 2%. Tas ir trešais lielākais kritums no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, paziņojis ES statistikas birojs «Eurostat».

Lielākais rūpniecības apjoma samazinājums, salīdzinājumā ar pagājušā gada jūniju, reģistrēts krīzes skartajā Grieķijā. Tajā kritums ir ievērojams – 6,9%, savukārt Maltā rūpnieciskā ražošana samazinājusies par 3,8%.

Tajā pat laikā Eiropas Savienībā ir valstis, kur rūpniecības apjoms pieaudzis. Lielākais pieaugums fiksēts Ungārijā - par 11,3%, Rumānijā - par 9,9%, bet Slovākijā - par 7,5%. Arī Latvijas kaimiņvalstīs rūpniecības apjoms gada salīdzinājumā jūnijā palielinājās. Igaunijā reģistrēts kāpums par 1%, bet Lietuvā - par 2,9%.

Visās ES valstīs, par kurām pieejama informācija, rūpniecības apjoms jūnijā palielinājās par 0,7%. tajā pat laikā eirozonas valstīs, pieauguma tendence nav fiksēta un rūpniecības apjoms kopumā saglabājies nemainīgs.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības apjoms ES samazinājies par 0,1%, bet eirozonā vēl vairāk - par 0,3%. Latvijā rūpniecības apjoms mēneša salīdzinājumā samazinājās par 1,3%, kas ir ceturtais straujākais kritums no visām valstīm.

Lielākais kritums mēneša salīdzinājumā fiksēts Īrijā - par 16,5%, Nīderlandē - par 3% un Lietuvā - par 2,7%, bet straujākais pieaugums reģistrēts Maltā - par 5,2%, Dānijā - par 2,4% un Ungārijā - par 1,8%.

Igaunijā rūpniecības apjoms mēneša salīdzinājumā samazinājās par 1,2%.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: