Partiju "Vienotība" pārstāvošā finanšu ministra Andra Vilka rosinājums sākt diskutēt par nodokļu izmaiņām ir bezatbildīgs, - tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Es domāju, ka tāds priekšlikums ir bezatbildīgs. Valdības programmai jābūt atbildīgai, nodokļu politikai jābūt ilglaicīgai, lai uzņēmēji un katrs darba ņēmējs, katrs cilvēks var rēķināties ar stabilu nodokļu politiku, nevis, ka tā visu laiku mainās, pie tam, ja ir runa par nodokļu palielināšanu," atzina Lembergs.

Ventspils mērs uzsvēra, ka Laimdotas Straujumas (V) vadītās valdības deklarācijā un rīcības plānā nevienā punktā nekas nav minēts par nodokļu palielināšanu. "Līdz ar to tas ir vēl viens fakts, kas norāda uz krīzi valdošajā koalīcijā, jo viens koalīcijas partneris "Vienotība" uzskata, ka jāpalielina nodokļi, pārējie koalīcijas partneri ir parakstījušies par to, ka nodokļi netiks mainīti. Nevar būt tā, ka februārī pieņem valdības deklarāciju un pēkšņi maijā tā tiek ignorēta, pie tam nekonsultējoties ar koalīcijas partneriem. Tas ir absolūti nepieņemami, un neapšaubāmi, ka "Vienotībai" jāsniedz paskaidrojumi par to, kā tas vispār ir pieļaujams un iespējams," savu viedokli pauda Lembergs.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) aicināja sākt publisku diskusiju par nodokļu izmaiņām, norādot, ka zemo nodokļu pret iekšzemes kopproduktu (IKP) dēļ Latvijas valsts budžetā pietrūkst līdzekļu visu interešu un vajadzību apmierināšanai. Kā vakar intervijā Latvijas Televīzijā sacīja Straujuma, pašreizējās valdības laikā nodokļi netiks mainīti un nav arī plānu, ka tie tiks paaugstināti pēc vēlēšanām. Kā norādīja premjerministre, nodokļu izmaiņas varētu ieviest ātrākais pēc gada vai diviem, jo nedrīkst pacelt nodokļus, laikus nesagatavojot tam uzņēmējus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: