4. jūnijā plkst. 18.00, Pārventas bibliotēkā atvērs Ulda Grīnberga grāmatu “Teātris Ventspilī gadu un laikmetu griežos”.

Teātris Ventspilī - izrādās, ka šis vārds mūsu pilsētā pazīstams jau 145 gadus. Apkopojot kopīgā apcerējumā presē, arhīvā, muzejā un citviet rodamos materiālus, jaunajā grāmatā “Teātris Ventspilī gadu un laikmetu griežos”, mēģināts izsekot teātra attīstības ceļam Ventspilī. Teātris cauri gadiem no bikliem pirmajiem soļiem, no vārda “teātris” jēdziena apgūšanas, no bankrota draudiem līdz atdzimšanai citā statusā un nopietnā darbā izcīnītam Tautas teātra nosaukumam. Šodien Ventspils teātris ir viens no labākajiem Latvijas amatierteātriem.

 

Grāmatas autors Uldis Grīnbergs uzskata, ka tā, galvenokārt, domāta esošajiem un bijušajiem teātra dalībniekiem, viņu tuviniekiem. Jāatzīmē, ka tikai pēc Otrā Pasaules kara vien uz Ventspils teātra skatuves lomās darbojušies vairāk kā 430 aktieru. Autors viņus mudina turpināt teātra vēsturi, grāmatas beigās pierakstot savas lomas, izrādes, pārdomas.

 

Uldis Grīnbergs ir pensionēts latviešu valodas un literatūras skolotājs, darbojies kā režisors un aktieris Ventspils teātrī, sarakstījis vairākas grāmatas par lībisko dialektu.

Grāmata “Teātris Ventspilī gadu un laikmetu griežos” tapusi ar Ventspils pilsētas domes finansiālu atbalstu.

 

Aicināti visi interesenti. Ieeja uz pasākumu bez maksas.



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: