Zvejnieku kompānija SIA "Grifs" pagājušajā gadā strādājusi ar 2,018 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 2,005 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies par 98%.

"Grifs" peļņa 2012.gadā bija 589 948 eiro, savukārt pērn - 11 525 eiro.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pagājušais gads uzņēmumam finansiāli bijis smags, jo lielākais izaicinājums bijis mencu zvejas apstākļu krasa pasliktināšanās un mencu tirgus samazināšanās Eiropas Savienībā. Eiropas tirgos vērojams liels lētu zivju piedāvājums no citām jūrām, līdz ar to mencu zveja nesa zaudējumus un "Grifs" neizzvejoja 63% mencu kvotas. Uzņēmuma dzīvotspēju uzturēja brētliņu un reņģu zveja, teikts ziņojumā.

Tāpat plānoto peļņu nav nesusi "Grifa" palīgnozare - kuģu remonta pakalpojumi, kas skaidrojams ar pasūtījumu trūkumu, jo sakarā ar ekonomisko situāciju kuģu īpašnieki veicot remontus tikai ārkārtas nepieciešamības gadījumos.

Savukārt šis gads varētu būt problemātisks saistībā ar Krievijas rubļa devalvāciju, kā arī nestabilo situāciju Ukrainā un Krievijā, kas varētu negatīvi ietekmēt brētliņu tirgu reģionā, prognozēts ziņojumā.

Tāpat "Grifs" vadība norāda, ka galvenais pagājušā gada sasniegums bijis uzņēmuma spēja savlaicīgi norēķināties ar kreditoriem, pilnībā atmaksājot AS "SEB bankai" ņemto kredītu vairāk nekā 400 000 eiro apjomā zvejas kuģa "Sirius" iegādei.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: