Gadskārtējās Baltijas Asamblejas sanāksmes laikā, kas norisinājās no 8.-10. novembrim, Viļņā, DendroLight Latvija saņēma starptautisku atzinību inovāciju jomā.

Baltijas Asambleja ir starptautiska organizācija, kas ir izveidota, lai veicinātu sadarbību starp Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Republiku parlamentiem. Tā katru gadu piešķir balvas literatūrā, mākslā un zinātnē, bet, sākot ar 2011.gadu, Baltijas Asambleja sadarbībā ar Baltijas Zinātnes Tehnoloģisko parku un Inovācijas centra asociāciju, ir iedibinājusi arī ceturto nomināciju – Baltijas Inovācijas balvu (BIB), kas tiek piešķirta Baltijas valstu inovatīvākajam uzņēmumam. Šogad Baltijas Inovāciju balva tika pasniegta Lietuvas farmācijas nozares uzņēmumam Aconitum UAB, savukārtDefendec Ltd. (Igaunija) un DendroLight Latvija (Latvija) ieguva starptautisko atzinību inovāciju jomā un diplomus par 2. un 3. vietu.

„Esam gandarīti un pateicīgi par saņemto atzinību un diplomu, un sakām paldies visiem, kas ir palīdzējuši īstenot DendroLight ideju! Iegūtā balva ir pierādījums tam, ka arī kokapstrāde tiek ierindota starp tādām inovatīvām nozarēm kā farmācija un elektronika. Mēs varam lepoties, ka līdz šim ieguldītais darbs sekmējis DendroLightLatvija un Latvijas valsts atpazīstamību kā vienai no vadošajām koksnes inovāciju valstīm pasaulē, ļaujot nostāties līdzās tādām kokapstrādes tehnoloģiju lielvalstīm kā Zviedrija, Somija, Austrija un Vācija. ” tā Jānis Vašuks DendroLight Latvija valdes priekšsēdētājs.

Šis nav vienīgais uzņēmuma sasniegums. 2012.gada janvārī DendroLight Latvija izstādē „Elementi” ieguva 2.vietu nominācijā „Veiksmīgākais Kurzemes rūpnieciskais dizains”. Savukārt septembrī kopā ar sadarbības partneriem starptautiskajā izstādē Polijā “MTM Mēbeļu izstāde Ostróda” (MTM Furniture Fair in Ostróda) tika iegūta 3.vieta nominācijā “Labākā mārketinga ideja” (Best marketing idea).

Jāpiebilst, ka gada laikā uzņēmums piedalījies vairāk nekā 17 starptautiskās izstādes pasaulē. Arī šonedēļ no 14. – 16.novembrim kopā ar uzņēmuma „ARBO” ražoto koka logu un durvju produkciju tiks prezentēts šūnmateriāls Japānas lielākajā būvniecības un interjera dizaina izstāde „Japānas mājokļa un būvniecības izstāde 2012” (Japan Home & Building Show 2012). Iegūtās balvas un starptautiskās atzinības izstāžu laikā liecina par produkta augsto novērtējumu un sekmē produkta noietu ne vien ES valstīs, bet arī Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: