Ventspils ostas uzņēmuma AS "Baltic Coal Terminal" apgrozījums pērn pieaudzis 2,4 reizes - līdz 24,65 miljoniem latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

2010. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 10,3 miljoni latu.

"Baltic Coal Terminal" peļņa pieaugusi 5,4 reizes - no 296 376 latiem 2010. gadā līdz 1 604 733 latiem 2011. gadā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn veikta ogļu pārkraušana, kā arī citi pakalpojumi - ogļu atkausēšana, ogļu drupināšana utt. Pagājušajā gadā pārkrauto ogļu apjoms pārsniedzis četru miljonus latu, un tādējādi sasniegtas projektētās jaudas.

"Baltic Coal Terminal" darbība tiek novērtēta kā sekmīga, ko veicināja uzņēmuma menedžments un akcionāri, piesaistot ogles terminālim. Tāpat īstenota stingra izmaksu uzskaite.

2012. gadā kompānija plāno būtiski palielināt pārkraušanas apjomus un veikt nepieciešamās darbības optimāla pašizmaksas līmeņa sasniegšanai. Arī šogad uzņēmuma ieņēmumi no saimnieciskās darbības pārsniegs izdevumus, prognozē "Baltic Coal Terminal" vadība.

AS "Baltic Coal Terminal" dibināta 2005. gada sākumā, un tās dibinātāji ir AS "Venstpils Tirdzniecības osta" un SIA "Indtec Baltic Coal". SIA "Indtec Baltic Coal" ir Nīderlandes "Indtec Finance B.V." meitasuzņēmums. SIA "Indtec Finance B.V." savukārt ir Krievijas ogļu šahtas "Zarečnaja" Kuzbasa ogļu baseinā īpašnieks un akcionārs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: