AS "Ventbunkers" šā gada pirmajos četros mēnešos strādājis ar neto peļņu 1,6 miljonu latu apmērā, kas ir trīs reizes vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laikā, kad peļņa bija 0,5 miljoni latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dzintars Kašs.

Apgrozījuma skaitļus uzņēmums plāno paziņot pēc pirmā pusgada rezultātu apkopošanas, taču Kašs norāda, ka kopš pagājušā gada beigām, kad kontroli pār uzņēmumu pārņēma pašreizējā vadības komanda, šis rādītājs, kā arī peļņa un nodokļos nomaksāto līdzekļu apjoms ir strauji audzis.

Šā gada pirmajos piecos mēnešos "Ventbunkers" pārkrāvis 1,23 miljonus tonnu kravu, kas ir par 16% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laikā, kad uzņēmums pārkrāva 1,06 miljonus latu.

Salīdzinot ar 2011. gada attiecīgo periodu, visstraujāk augusi mazuta pārkraušana - par 68%. Pārkrautās dīzeļdegvielas apjoms tiek pārkrauts saskaņā ar 2011. gadā noslēgto līgumu un kopumā naftas produktu pārkraušanas apjoms palielinājies par 15%.

Kašs norāda, ka rezultātu pieaugums ir sasniegts arī citos "Ventbunkera" darbības veidos, turklāt apstiprināta uzņēmuma investīciju programma 2012. gadam. Šogad uzņēmuma darbībā un konkurētspējas palielināšanā paredzēts ieguldīt aptuveni divus miljonus latu, kas ir ievērojami vairāk nekā iepriekšējos gados. 2010. un 2011. gadā kopumā uzņēmumā investīcijas tikušas veiktas 1,2 miljonu latu apmērā.

Uzņēmuma vadītājs piebilst, ka tā darbībā liela uzmanība tiek veltīta ekoloģiskās situācijas uzlabošanai. Turpināsies sanācijas darbi uzņēmuma vecās dzelzceļa estakādes rajonā, kur ir noslēgts izdevīgāks līgums, nesamazinot veicamo darbu apjomu un kvalitāti.

"Diemžēl jāsecina, ka uzņēmuma iepriekšējā vadība ekoloģijas jautājumus bija atstājusi novārtā un 2010. gadā, pēc ilggadējā līguma izbeigšanās, jauns līgums vispār netika noslēgts, kas ievērojami varēja palielinājāt piesārņojuma līmeni gruntī vecās dzelzceļa estakādes rajonā," paziņojumā medijiem norāda Kašs.

Uzņēmumam esot vairāki ilgtermiņa attīstības plāni un jau pašlaik tiek strādāts pie inovatīviem risinājumiem pārkraušanas jaudu uzlabošanai ziemas periodā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: