Šī gada pirmajos piecos mēnešos AS "Ventspils nafta" meitasuzņēmums "Ventspils nafta termināls" (VNT) pārkrāvis 6,24 miljonus tonnu naftas produktu, kas ir par 21,5% vairāk nekā tādā pašā periodā pirms gada.

Pēdējos piecos gados uzņēmuma attīstībā ieguldīti 16 miljoni latu, šogad tiek plānots ieguldīt vēl sešus miljonus latu, lai nodrošinātu uzņēmuma modernizāciju. VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs uzsver, ka termināla pozitīvo ietekmi uz Latvijas ekonomiku nevar mērīt tikai pārkrauto naftas produktu apjoma pieaugumā.

"VNT nodrošina 310 darbavietas. Mēs kā infrastruktūras uzņēmums pēc būtības veicinām arī citu uzņēmumu biznesu, tai skaitā dzelzceļa kravu pārvadājumus," norāda Panclafs.

VNT pērn nodokļos samaksājis 3,6 miljonus latu, bet pēdējos piecos gados kopā - 13,5 miljonus latu, sacīja Panclafs. Kā ziņots, VNT pērn nopelnījis 8,5 miljonus latu. Peļņu uzņēmums nolēmis ieguldīt attīstībā.

Šogad VNT sešus miljonus latu ieguldīs uzņēmuma pamatlīdzekļos, bet 500 000 latu tiks novirzīti vides sanācijas darbiem, lai uzlabotu ekoloģisko situāciju, ko ietekmējis vēsturiskais piesārņojums - attīrītu zemi un gruntsūdeņus no naftas produktu piesārņojuma, kas radīts vēl padomju gados. VNT ieņēmumi 2011.gadā bija 58,8 miljoni latu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: